Gogoşari în sos de tomate

septembrie 14, 2007 at 7:00 pm 2 comentarii

Toamna este anotimpul în care se strîng recoltele de pe cîmp, şi cînd se fac provizii pentru iarnă. În deosebi asta se întîlneşte foarte des la ţară, unde fiecare gospodină are grijă să pregătească provizii pentru iarnă. Cîtă linişte şi siguranţă aduc proviziile în timpul iernii.
Vreau sa vă prezint o recetă de gogoşari. Pănă nu demult gogoşarii îi făceam cu miere şi oţet, dar ştiţi că oţetul nu face bine la stomac, ficat şi alte organe interne. Atunci am căutat o altă recetă mai sănătoasă pentru organism, pe care v-o prezint în continuare:

Ingrediente:
Gogoşari 6 kg
Suc de tomate 6l
Piper negru 20 boabe
Piper mirositor 20 boabe
Ulei rafinat 20 linguri
Sare la gust
Zahăr la gust

Modul de preparare:

 1. Se spală gogoşarii, apoi se curăţă de seminţe. Gogoşarii care sunt mici se taie în patru părţi, iar cei care sunt mari se taie în şase bucăţi.
 2. Acum pregătim sosul de tomate, se toarnă mai întîi 3l de tomate, şi se pune la foc. Tot atunci se pune, piper negru 10 boabe, piper mirositor 10 boabe, 10 linguri de ulei, iar sare şi zahăr la gust.
 3. Atunci cînd începe să fiarbă sosul, se pun gogoşarii, atît cît să fie acoperiţi în sos. Sosul trebuie să fiarbă la foc încet şi timp de 20 minute.
 4. Borcanele trebuie să fie spălate, apoi uscate bine.
 5. Acum gogoşarii fierţi se pun în borcane împreună cu sosul de tomate.
 6. La sfîrşit conservăm borcanele.

Dar ce provizii aduni tu pentru Impărăţia lui Dumnezeu? Pentru că în Evanghelia după Matei 6:21 spune: „Unde este comoara voastră acolo este şi inima voastră.” Cu ce te aprovizionezi tu pentru Impărăţia lui Dumnezeu?

Entry filed under: Culinărie. Tags: .

Nu lăsa părinţii să cerşească! Menţine focul dragostei!

2 comentarii Add your own

 • 1. radutu  |  septembrie 14, 2007 la 7:04 pm

  Bravo Lenuta

 • 2. mama  |  iunie 16, 2009 la 4:57 pm

  am citit recetele si sunt foarte bune….,.dar asteptam sa adaugi mai multe….., de mincare calda si salata….te iubim mult….si Domnul sa te binecuvinteze pentru ca aveti un sait foarte bun….

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

septembrie 2007
Lu Ma Mi Jo Vi Du
    Oct »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Arhivă

Statistica Blogului

 • 171,717 hits

RSS Moldova Creştină

 • Cum să afli de ce a îngăduit Dumnezeu moartea copilului?
  Întrebare:  Am fost însărcinată și medicii îmi spuneau să fac avort din cauza că copilul are multiple malformații. Am născut și fetița noastră era moartă, de fapt cu o zi înainte ca să nasc, ea a murit. Medicii au avut dreptate, copilul nostru avea un defect la spate și probabil din cauza aceasta a și murit. Privind la fiică, am înțeles că așa e mai bine pen […]
 • Ei şi-au spus cuvântul. Dar tu?
  Învăţători şi studenţi, mentori şi ucenici, jurnalişti, poliţişti, toţi au ceva în comun – dragostea şi pasiunea pentru Cuvântul lui Dumnezeu. Au început să studieze mai profund Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Moldova (ISBI). Metoda simplă de studiere a Scripturii i-a ajutat să înţeleagă adevărul biblic în profunzime şi să-l […]
 • Principii prețioase pentru o căsătorie fără regrete la Festivalul Precept Ministries Moldova 2015
  În jur de 200 de creștini din Moldova și de peste hotare au studiat principii prețioase pentru o căsătorie fără regrete. 5 lecții din cursul biblic inductiv ”Căsătorie fără regrete” au fost predate la Festivalul Precept Ministries Moldova 2015 de către Mia și Costel Oglice, directorii misiunii Precept Ministries Eurasia. Organizat anual, Festivalul aduce înv […]

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 30 de alți urmăritori

%d blogeri ca acesta: