Istoria islamului – revelaţia lui Mohamed

Octombrie 30, 2007 at 8:32 am Lasă un comentariu

În acest articol voi continua să relatez din cartea „Isus şi Mohamed ” de Mark A. Gabriel. Vom vedea cum a început Mohamed să devină proroc, şi în ce împrejurări. Iar ca să faci o comparaţie cu ceia ce ne spune Biblia despre Domnul Isus studiază Evanghelia după Ioan.

După ce Mohamed a împlinit 20 de ani, a început mai des să viziteze o mică peşteră care se afla lîngă Mekka. El petrecea foarte mult imp în rugăciune şi se ruga lui Dumnezeu şi îl implora ca El sa-şi descopere Faţa. Mohamed petrecea cîte trei zile în rugăciune, iar soţia lui Hadidja îi aducea hrană. Mohamed căuta oameni cu care să poată vorbi despre Dumnezeu. Asupra lui lui a avut o influenţă învăţăturile ibioniţilor (un curent creştin care însă nega ca Isus este Fiul lui Dumnezeu). Fratele soţiei lui, Barak bin Nofoula în scurt timp i-a devenit învăţător, şi îl învăţa pe Mohamed ……. creştinismul. În una din relatări se aminteşte ca Barak a fost tradus fragmente din Evanghelie în arabă. Alte izvoare istorice vorbesc ca în acele timpuri a fost tradusă Evanghelia după Matei în arabă. Şi este mult probabil ca Mohamed cunoştea Evanghelia.Şi este posibil ca el să fi fost educat în credinţa evreiască, deaorece se cunoştea la acele vremuri Tora (primele cinci cărţi din Vechiul Testament) şi  psalmii lui David.

În timp de 15 ani Mohamed ducea acelaşi stil de viaţă, se ruga în continuare în peştera de lîngă Mekka, învăţa creştinismul de la fratele soţiei lui. Cînd Mohamed a împlinit 40 de ani în viaţa lui s-a întîmplat un eveniment în urma căruia a rămas profund mişcat. În timpul obişnuitei sale rugăciuni în peştera Hira în vremea Ramadanului ” o revelaţie la cuprins”. Îngerul Gabriel stătea în faţa lui şi i-a spus să citească, la care Mohamed a răspuns că nu poate citi, atunci îngerul l-a apucat aşa de tare şi din nou i-a poruncit să citească, şi a primit acelaşi răspuns. Mohamed nu putea citi (Sura 96:1-3). Atunci s-a adresat după un sfat la Barak. Acesta la numit pe Mohamed proroc. Prin urmare soţia şi fratelei i-au aparţinut ideia că Mohamed a fost ales ca să fie prorocul adevărat de la Dumnezeu. Însă după moartea lui Barak, Mohamed nu a mai avut revelaţii, şi nici îngerul Gabriel nu i s-a mai arătat.

După cum am văzut Mohamed era disperat deoarece creştinii se închinau la mai mulţi dumnezei, şi ca rezultat avem islamul. Tu pe care Dumnzeu îl cauţi ? Poate şi tu ai o religie a ta, dar care este departe de adevărul lui Dumnzeu ? Te îndemn ca să studiezi Biblia şi sa-i cunoşti adevărul , „şi el te va face slobod”. 

Anunțuri

Entry filed under: Islam.

Primarul Chişinăului răspunde Mai avem nevoie de comsomol ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Octombrie 2007
L M M M V S D
« Sep   Noi »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,262 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: