Despre milostenia corectă

Octombrie 31, 2007 at 8:50 am Lasă un comentariu

Lumea este mai devizată ca nici o dată în săraci şi bogaţi, în oameni care nu au posibilitaţi multe şi în oameni care îşi permit luxul de a cheltui bani mulţi. Nu îi vor cretica pe nimeni, pentru că Dumnezeu îl iubeşte şi pe cel bogat şi pe cel sărac. Atît bogatul cît şi săracul poate să facă milostenie. Şi în zilele noastre se face milostenie mai mult ca oricînd. Chiar dacă motivaţia diferă foarte mult. Vrem să vedem care este o milostenie plăcută lui Dumnezeu. Aceasta esra o problemă veche, o vedem din Evanghelia dupa Matei 6:2, unde Domnul Isus a spus „tu dar cînd faci milostenie, nu suna cu trîmbiţa înaintea ta, cum fac fac făţarnicii, în sinagogi şi în uliţe, pentru ca să fie slăviţi de oameni ” Din acest verset vedem că existau o categorie de oameni care făceau milostenie, sau dărnicie doar de ochii lumii. Şi vreau sa trageţi atenţie unde o făceau ei? În sinagogi sau locaş de închinare, cum ar fi biserica astăzi, pe stradă, şi toate acestea ca să fie văzuţi de oameni, şi ca gesturile lor să impresioneze pe alţii. Astăzi este la fel, mulţi oameni aleg special un loc unde ştie că va fi multă lume, (prin mass-media) şi dau bani. Nu că ar fi un lucru rău, dar o face ca să primească laude de la oameni.

Mai departe Domnul Isus spune „Ci tu cînd faci milosotenie, să nu ştie stînga ta ce face dreapta, pentru ca milostenia ta să fie făcută în ascuns; şi Tatăl tău care vede în ascuns îţi va răsplăti” Matei 6:3-4. Isus Hristos trage atenţia la inima oamenilor, ca totul să izvorască dintr-o inimă curată şi sinceră. În biserica primară primii creştini aveau o atitudine desebită faţă de milostenie şi dărnicie. În cartea Faptele Apostolilor vedem ca: „toţi cei ce credeau, erau împreună la un loc, şi aveau toate de obşte, îşi vindeau ogoarele şi averile, şi banii îi împărţeau între toţi după nevoile fiecăruia”(Fapte 2:44-45) Prin urmare cînd se face o dărnicie se uită mai întîi la nevoiile oamenilor, şi ca să acopere o lipsă pe care o are aproapele său. O milostenie corectă nu este însoţi de zgîrcenie. Întrebarea mea este, ce fel de milostenie faci tu ? Care este motivaţia ei? Pentru cine o faci ?

Nu uita că ce semănă aceia vom şi secer. Dacă semănăm o milostenie plăcută lui Dumnezeu, răsplata nu va întărzia să vină, iar dacă semănam mîndrie şi zgărcenie, ca rezultat vom avea doar roade rele. Fie ca mereu sa ne însoţească doar faptele bune l-a care am fost chemaţi. Dumnezeu sa ne ajute !

Anunțuri

Entry filed under: Social.

Să nu ai alţi Dumnezei Brazilia va fi gazda Mondialului de fotbal – 2014

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Octombrie 2007
L M M M V S D
« Sep   Noi »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 203,148 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: