Anularea interdicţiilor pentru Mohamed

Noiembrie 18, 2007 at 9:37 pm 1 comentariu

După trei ani de interdicţie din partea curaişiţilor pentru Mohamed şi discipolii săi au venit vremuri mai bune. Curaişiţii au decis să anuleze boicotul asupra lor. În urma acestei hotării Mohamed şi oamenii lui s-au întors în Meka unde continuau să practice islamul. Mohamed îndemna oamenii să nu se închine la idoli ci doar lui Alah, şi să-l recunoască pe Mohamed ca singurul proroc trimis de Alah. Evenimentele care au precedat au demonstrat că Mohamed avea o nouă strategie  pentru răspîndirea islamului, şi pentru a se autoapăra.Timp de doi ani în viaţa întemeitorului islamului s-au întîmplat evenimente tragice. El a pierdut doi oameni foarte importanţi, este vorba de unchiul său Abu Talib care l-a apărat mereu de duşmani, şi moartea soţiei sale Hadidja. Mohamed la acea vreme avea 50 de ani. Rămas făra sprijin, el căuta oameni care să-l apere, dar de fiecare dată era respins.Mohamed tot mai mult era respins, cuexcepţia cîtorva adepţi de ai lui.În oraşul Medina s-a iscat un conflict între doua tabere Aus şi Hazrai. Cînd aceste tabere au venit în Meka să se închine la idoli, după ce s-au închinat Mohamed s-a întîlnit cu ei, şi le-a spus să îl protejeze cum o fac aceştia cu copii şi soţiile lor. Membrii acestor clanuri au fost de acord. Din moment, Mohamed a cautat 12 oameni (Isus trimis 12 apostoli), cu care să rezolve probleme comunităţii. Mohamed a propăvăduit timp de 13 ani islamul, şi se pregătea să producă marea lovitură.(de Mark. A. Gabriel „Isus şi Mohamed”)

Am văzut că Mohamed dezaproba idolatria. Acest om care nu îl cunoştea pe singurul Dumnezeu adevărat a putut să facă acest îndemn. Tu cui te închini ? Îl cunoşti pe Dumnezeu? Cine te împedică să-l cauţi? Avem cea mai mare oportunitate de a studia Biblia, ea este peste tot, doar studiind-o şi trăind  o viaţă de creştin frumoasă poţi să te bucuri de binecuvîntările lui Dumnezeu.

Anunțuri

Entry filed under: Islam.

O inimă curată, într-o comună curată! Imoralitatea distruge familii

1 comentariu Add your own

  • 1. Doina Bejenaru  |  Noiembrie 19, 2007 la 5:05 pm

    Este un aport considerabil la minciunii articolele tale despre islam. este interesantă cartea care o foloseşti. Bravo, ţine-o tot aşa!!! Aş dori şi eu să citesc această carte, şi pînă o găsăesc o citesc pe blogul tău. Mulţumesc este o informaţie interesantă şi foarte necesară nouă creştinilor. Binecuvîntări!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Noiembrie 2007
L M M M V S D
« Oct   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,249 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: