Salvează-mă, mamă!

noiembrie 20, 2007 at 6:11 pm Un comentariu

Banii nu aduc fericire… Nu ştiu de ce unii cred că daca vor pleca peste hotare să facă mulţi bani, copiii lor fi fericiţi, şi nu vor duce lipsă de nimic. Tocmai invers se primeşte.

Site-ul www.interlic.md declară că peste 177 de mii de copii din Moldova sunt afectaţi de migraţie. Lipsa îndelungată a părinţilor le provoacă copiilor dereglări în dezvoltarea psiho-emoţională, le afectează relaţiile sociale şi performanţele şcolare. Conform rezultatelor studiilor UNICEF şi ale altor organizaţii internaţionale, pe parcursul ultimilor ani  ponderea copiilor care nu locuiesc cu ambii părinţi practic s-a dublat – de la 16% în 2000 pînă la 31% în 2005. Una din cauze este migraţia. Plecarea părinţilor peste hotare poate condiţiona tulburări neurotice, depresive, stări anxioase, tulburări de limbaj, comportament. De asemenea, se atestă multiple probleme la adolescenţii lăsaţi singuri cum ar fi vagabondajul, nereuşita şcolară şi altele. Deseori lipsa autorităţillor părinteşti condiţionează începerea precoce a vieţii sexuale, abandonarea studiilor. Este trist să auzi aşa informaţie, dar este greşeala părinţilor, care nu realizează consecinţele plecării lor de acasă. Copiii din totdeauna au nevoie să aibă pe părinţi alături, cît de mari nu ar fi. Şi dacă nu este părintele alături ca să dea sfaturi, să înveţe pe copii cum trebuie să-şi trăiască viaţa, atunci vor învăţa din stradă lucruri muldare, care le vor distruge viaţa, integritatea lor ca şi persoană. Sau vor avea alţii grijă ca să-i înveţe concepte greşite despre viaţă. În urma migraţiei mulţi copii ajung să fie traficaţi şi expuşi la perversiuni sexuale.

Salvează-mă, mamă… se aude o voce tremurînd şi plîngînd. Părinţilor, faceţi o prioritate din copiii voştri, acordaţi-le timp, daţi-le afecţiunea de care au nevoie, jucaţi-vă împreună, învăţaţi împreună, pentru că ei sunt bucuria şi mîngăierea voastră de la bătrîneţe. În Biblia este un proverb foarte frumos, care spune: „Omul de bine lasă moştenitori pe copiii copiilor săi, dar bogăţiile păcătosului sînt păstrate pentru cel neprihănit.”

Reclame

Entry filed under: Social.

Imoralitatea distruge familii Învăţăturile greşite duc la pierzare

Un comentariu Add your own

  • 1. Tatiana  |  noiembrie 21, 2007 la 10:52 am

    Cetind articolul tau mi-am adus aminte de un proverb :”Copii sunt lutul ,iar parintii olarul”.Da ,cu adevarat, copiii sunt argila, ii modelam dupa chipul si asemanarea dorintei noastre .
    Ziditi ,dragi parinti, ca sa aveti pe cine lasa mostenitori !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

noiembrie 2007
L M M J V S D
« oct.   dec. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,894 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: