Alcoolul distruge vieţi

Decembrie 10, 2007 at 1:57 pm 2 comentarii

Este trist să auzi că în Republica Moldova sunt peste 50 mii de alcoolici, iar anul trecut au fost 47 mii. Consumul de alcool în Republica Moldova a crescut alarmant în ultimii ani: 12 litri de alcool pur pe cap de locuitor, pe cînd în Europa pentru un cap de locuitor îi revine 7-8 litri de alcool. Avînd în vedere aceste date, ţara noastră se situează printre primele locuri în Europa la acest capitol. Cifra este şi mai mare, deoarece nu se ia în calcul alcoolul din beciurile cetăţenilor. În lipsa condiţiilor de trai tot mai mulţi moldoveni îşi găsesc refugiul în alcool. Oare alcoolul ar rezolva criza materială, sau familială?In evidenţa instituţiilor narcologice din republică se află în jur de 50 mii de persoane, majoritatea avînd vîrste cuprinse între 25–50 ani, apţi de muncă, 16 % din bolnavi fiind femei. „…Am atîtea probleme pe cap… Cred că trebuie să mă îmbăt, ca să-mi fie mai uşor. Sunt singură în labirint.” Multe femei din Republica Moldova adoptă un asemenea stil de viaţă şi suferă de alcoolism cronic. În fiecare zi văd la staţiile de troleibuz, femei care dorm pe scaune, bătute şi îngheţate de frig. Mă întreb, oare nu are pe nimeni care să se îngrijească de ele? De cele mai multe ori, aceste femei cad în cursa alcoolului, şi chiar dacă este cineva să le ajute, ele nu mai doresc un alt mod de viaţă. Cunosc o femeie, care cineva a ajutat-o să se ridice din această stare, dar nu a rezistat mult şi s-a întors la vechiul ei mod de viaţă.Un alcoolic în familie este o adevărată tragedie. Principala cauză a violeţei în familie este alcoolismul. Mulţi copii suferă din această cauză, sunt maltrataţi de părinţii care beau şi nu mai ştiu „norma”. Mai tragic este că mulţi copii suferă de boli grave, din cauza părinţilor care au băut mult. Cum putem rezolva această problemă a societăţii noastre? Nu cred că este un lucru bun cu care să ne putem lăuda? Bineînţeles, că primul lucru ţine de voinţa bolnavului de a se trata, şi apoi susţinerea familiei sale. Atunci cînd lăsăm în voia soartei asemenea persoane, ei de singuri nu au putere să înfrunte, de aceea haideţi să-i ajutăm, oricine nu ar fi ei.

Anunțuri

Entry filed under: Social.

Cînd internetul este periculos Un exemplu de om onest

2 comentarii Add your own

 • 1. Tatiana  |  Aprilie 15, 2008 la 2:00 pm

  Da intr-adevar e o problema grava, la care trebuie sa tragem atentia. Dar incercind sa ne indreptatim ca asa ne sint traditiile, departe nu vom ajunge. Orice traditie e frumoasa atita timp, cit omul isi pastreaza moralitatea si omenia….

 • 2. muslima  |  Ianuarie 6, 2010 la 9:20 pm

  Buna seara.

  Stiti cum se primeste, oamenii singuri permit sa se faca acest lucru, si pe urma culeg roadele.

  In islam Dumnezeu ne-a interzis de la inceput sa intrebuintam aceste bauturi spirtoase, pentru a nu ajunge la ceea ce ati scris voi mai sus. Aceasta este intelepciunea islamului, Allah este atoatestiutor, El a stiut ce va fi, de aceea a interzis. El a inchis din start toate caile ce puteau duce spre Rau.

  Alhamdulillah ca sunt muslima.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Decembrie 2007
L M M M V S D
« Noi   Ian »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 202,261 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: