De ce elevii nu vor să mai înveţe?

Decembrie 18, 2007 at 5:43 pm 3 comentarii

Astăzi am vorbit cu o profesoare din liceul unde am învăţat. Şi vorbind cu ea am atins şi o temă care doare tot mai mult. De ce copii nu mai vor să înveţe? Cine îi mai opreşte să înveţe aşa cum au făcut-o alţii. Nu mai au nici un interes pentru a acumula cunoştinţe. Vin nepregătiţi la lecţie, nu se mai salută co profesorii, iar despre respect nici nu mai vorbe. La ore tot cu ce se ocupă copii de clasele a 6-8 sunt jocurile la telefoane mobile, şi totă discuţia se duce în jurul cum să plece mai repede din ţară şi să îşi cîştige banii proprii. Iar dacă îi întrebi de ce nu vor să înveţe, răspunsul lor este că oricum va trebui sa plece peste hotare ca şi părinţii lor. Este foarte trist tot ce se întîmplă, cacă nu este doar problema unei şcoli dar este o problemă generală. Toată ţara este afectată. Părinţi plecaţi la lucru peste hotare, copii lăsaţi în grija rudelor, o tînără generaţie educată de bani. Pe timpuri copii erau încurajaţi să înveţe foarte bine, pentru aşi găsi un lucru bun, şi a contribui la dezvoltarea ţării. Aşa cel puţin am fost învăţat eu, caci dacă nu voi învăţa nu voi avea un viitor. Dar vremurile s-au schimbat. Evident că vom suporta cu toţii aceste consecinţe. Deja ele sunt. După cum afirma profesoarea, tinerii specialişti nu mai doresc să vină să lucreze în şcoli. Învăţători nu mai sunt, elevi care nu mai doresc să înveţe. Mă întreb unde vom ajunge. Şi toate acestea pentru că copii nu mai vor să înveţe, iar părinţii nu îi încurajează să o facă. Părinţii sunt gata să le dea orice bun material din lume, însă mai puţină educaţie deorece ei nu sunt lîngă odraslele lor. Copii nu mai doresc să înveţe deaorece tot mai puţini sunt care îi învaţă că ei pot schimba ţara în bine. Copii nu mai au o viziune clară, şi merg în viaţă total nepregătiţi. Majoritatea copiilor sunt educaţi de bani, de muzică vulgară, şi de imoralitate. Vreau ca într-o zi copii din Moldova să înveţe pentru a deosebi stînga de dreapta. Aceste învăţături le putem găsi de fapt în Cartea Cărţilor care este Biblia. Doar studiind-o pentru a avea o relaţie sinceră cu Dumnezeu vei fi mereu încurajat să tot înveţi despre caracterul lui Dumnezeu, şi vei lua învăţături sănătoase pentru viaţa ta.

Anunțuri

Entry filed under: Social.

Biblia folosită ca terarapie de o echipă de fotbal celebră Cel mai bun fotbalist al planetei-Kaka

3 comentarii Add your own

 • 1. Tatiana  |  Decembrie 19, 2007 la 10:08 am

  Eu as raspunde la intrebarea ta in felul urmator :
  In prezent la putere e banul ,dar el e rece si fara suflet ,nu da caldura ,dragoste si grija parinteasca .Parintii au devenit o masina de facut bani -copiii o masina de cheltuit .
  A educa si creste copiii frumasi la chip si la suflet e o arta de a modela ,unde lipseste o picatura de nu stiu ce…dar amestecata cu dor si durere ,alean si speranta pentru a o pune in tot ,in buna intelegere ,in buna credinta ,in stima ,dragoste ,respect ,tihna sa fie mai tihna ,lumima mai lumina ,daca ii vor da voie sa patrunda …si iertarea sa fie oaspete de onoare la ei acasa
  Copiii sunt un dar de la Dumnezeu !
  Dintre toate lucrurile pe care le fac parintii ,nimic nu se compara cu modelarea vietilor copiilor . Ei trebuie crescuti numai si numai p-u Domnul

 • 2. Radu Blendarencu  |  Decembrie 19, 2007 la 10:43 am

  Intr-adevar cea mai mare investitie pe care poate sa o faca un om in viata aceasta, este sa inveswteasca in altii oameni , iar in cazul nostru in copii. Stiu pe cineva care foarte usor ar fi putut avea tot binele material din lume. Insa a ales ca sa-si investeasca tot in copii. Si acum are o rasplata frumoasa de la ei.

 • 3. Tatiana  |  Decembrie 20, 2007 la 6:17 pm

  Ma bucur mult p-u acel cineva .Cred ca il cunosc si eu …si sunt mindra ca il cunosc .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Decembrie 2007
L M M M V S D
« Noi   Ian »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 203,086 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: