Cum poate un om să schimbe ţara

ianuarie 7, 2008 at 10:38 am Un comentariu

Acum particip la un seminar de pregătire  a liderilor organizat de Institutul Biblic Inductiv, în persona directorului acestuia Domnul Vasile Filat. Pe lîngă multe adevăruri pe care le învăţăm din Sfintele Scripturi, am făcut o analiza a situaţiei politice din Moldova. În una din seri ni s-a pus întrebarea, cum poate un om să schimbe situaţia din ţara sa? Mai jos vă voi prezenta cum un mareom din Biblie a schimbat destinele unei ţări. Este vorba de Iosif. Primul lucru pe care l-a făcut Iosif a fost că, nu a crezut că nu poate face nimic. Iosif a spus întodeauna lucrurile pe nume, şi nu a tolerat greşelile altora.Un alt principiu este să fii un om integru. Din păcate în politica noastră sunt tot mai puţini oameni integri. Ne promit multe înainte de alegeri, ca mai apoi să nu întreprindă nimic. Nu încerca să faci de unul singur ceva. Iosif cînd a ajuns să fie al doilea om în ţara Egiptului după Faraon, un prim-ministru al zileleor noastre, şi-a făcut un plan clar de acţiune. Şi cutreiera ţara în lung şi lat, ca să se familiarizeze cu situaţia din ţară. Apoi trebuie să ştii clar ce vrei, şi unde să ajungi şi să nu îţi schimbi direcţia. Un alt principiu după care s-a condus Iosif a fost că el nici o dată nu forţa evenimentele. Sunt unele momente care nu trebuiesc de forţat, dar nici să nu le pierzi. În Moldova de multe ori apar situaţii în care trebuie să intervii. Aşa a fost şi cu manualul „Deprinderi de Viaţă”. Iosif a urmărit mereu doar binele oamenilor şi nu a căutat interesele proprii. Oamenii de obicei dacă ajung în poziţii înalte uită de unde s-au pornit şi caută să se ţină de funcţie cu orice preţ. Cunosc un tînăr membru de partid care spunea că pentru aşi atinge scopul este gata să renunţe la orice principiu al moralităţii. Şi este foarte inspirat din carte lui lui Nicolas Machiavelli. Prin urmare dacă politicieni din Moldova ar căuta să aplice adevărurile biblice în politica noastră, atunci şi viaţa omului simplu s-ar schimba. Peste un an sunt alegerile. Cunoaşteţi vre-un politician care se conduce de astfel de principii?

Reclame

Entry filed under: Politic.

O nouă facultate sportivă creştină !! Cum poţi să ai un impact în ţara ta

Un comentariu Add your own

 • 1. Paisie  |  ianuarie 7, 2008 la 12:35 pm

  Dragii mei, totul derivă din puterea şi rolul exagerat de mare pe care îl au banii şi cămătăria în istoria umanităţii.
  Şi cu toate că majoritatea religiilor blamează cămătăria ca un flagel social, nici una dintre aceste religii nu a putut sau nu a vrut să ţine piept acestui Mamona ai zilelor noastre – Sistemului monetar-financiar internaţional.
  Vezi aici cuvintele Sf. Vasile cel mare despre cămătărie şi împrumuturi: http://postmioritica.blogspot.com/2008/01/n-ajun-de-sf-vasile-despre-cmtrie-i.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

ianuarie 2008
L M M J V S D
« dec.   feb. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 204,892 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: