Plecare peste hotare distruge destine

ianuarie 25, 2008 at 8:58 pm 2 comentarii

Acest caz este unul cît se poate de adevărat. Plecarea peste hotare distruge familii, şi din păcate continuă să o facă. Familii întregi se ruinează din cauza plecării în vederea unui cîştig mai bun. Ei erau tineri, şi spun că s-au căsătorit din dragoste. Ambii aveau studii superioare, şi erau destul de bine văzuţi în comuna în care trăiau. Pînă cînd soţia a decis că trebuie să plece şi să cîştige bani pentru a întreţine mai bine fetele. Ca să nu ducă lipsă de nimic. Şi tocmai aceată femeie a făcut ca fetele ei să ducă lipsă de ce este mai important pe lume, de mama. Ea a plecat pe cînd cele două fete aveau doar 3 respectiv 6 ani. Fetele au crescut doar cu tatăl lor.  El de mic a avut grijă în cele mai mici detalii ca să le dea o educaţie bună. Şi îşi implora soţia să vină acasa. Văzînd că nu are nici un răspuns de la ea, a căzut în capacana adulterului. Şi totul s-a început de la plecarea în străinătate. Dorinţa de a avea o stare materială mult mai bună a adus această familie l-a divorţ, fetele nu mai au ochi să îşi vadă mama, iar ea s-a căsătorită într-o altă ţară cu un bătrîn. Apoi fetele ei au început a practica lucruri murdare. Şi toate s-au început de la dorinţa de a cîştiga bani  mulţi. Biblia spune că „ce seamănă omul aceia culege.” Şi apoi „iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor, şi unii care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă, şi s-au străpuns singur cu o mulţime de chinuri” (1 Timotei 6:10) Este de-a dreptul dureros. Ideia plecării pornită doar de la o idiei bună, se transformă într-o tragedie naţională. Vom avea un viitor, educat în spiritul banilor, şi departe de bunul simţ. Dacă nu vă vine a crede, faceţi u tură prin barurile din capitală şi de pe la sate. Veţi vedea că sunt arhipline. Visez ziua cînd tinerele familii vor lucra în ţara lor, şi copii vor avea părinţii lor lîngă ei. Iar situaţii ca cele din exemplul expus să fie de domeniul trecutului.

Reclame

Entry filed under: Social.

Isus prezentat ca homsexual !! Cine are dreptate?

2 comentarii Add your own

 • 1. Tatiana  |  ianuarie 26, 2008 la 11:39 am

  Asa cazuri intilnim foarte des .Multi soti sau sotii au ales sa plece pentru o perioada mai scurta sau mai lunga de timp pentru a gasi un rost pentru familiile lor. Nu este nimic de condamnat in aceasta. Exista insa un pericol major pentru familiile respective- pericolul instrainarii.
  Atunci cand despartirile dintre soti sau dintre parinti si copii sunt prea indelungate, instrainarea intre membrii familiei devine inevitabila. Intelepciunea populara spune ca “ochii care nu se vad, se uita”
  Dar sa nu uitam un lucru: ca sa ai o familie fericita, trebuie sa lupti pentru ea si sa fii capabil de sacrificiu de sine.
  Da, pentru avea o familie fericita trebuie sa stii sa lupti pana la capat. Vestea buna este ,ca nu suntem singuri in aceasta lupta: Iisus este alaturi de noi. Ne-a promis lucrul acesta.
  Caminul trebuie sa fie centrul iubirii celei mai curate si nobile. Pacea, armonia, iubirea si fericirea trebuie cultivate cu staruinta in fiecare zi pana ce aceste lucruri pretioase salasluiesc in inimile celor ce compun familia. Planta iubirii trebuie ingrijita atent, altfel ea moare.
  Daca pe primul plan ar fi caminul familiei ,iar pe al doilea -banii,atunci vom avea o societate sanatoasa cu copiii linga parinti .

 • 2. andreia  |  martie 23, 2008 la 9:15 am

  salut! acelasi lucru am si eu cu istoria de mai sus. eram o familie unita, si traeam foarte bine, mergeam mereu cu familia la odihna, nu am fost despartiti niciodata. pina cind mama sa indatorat cu niste bani, si a plecat peste hotare, eu stiind ca ea sufera singura acolo dupa 9 luni dupa plecarea ei am plecat si eu la ea ,acasa a ramas tata si fratele, ma durut sai las, dar era cu scopul da scurta timpul dea fi iarasi impreuna. dea a o ajuta pe mama sasi intoarca datoriile. am facut o pauza de un an la facultate, peste 1 an si 4 luni mam intors sa termin facultatea, si dea face acte fratelui si pentru tata dea pleca la mama. ne facusem o gramada dea planuri, peste hotare iarasi din nou impreuna. facultatea si actele neau furat aproape 1 an de zile, intre timp mama a fost acasa, a plecat si ne astepta acolo cu casa din nou familia, a reusit sa plece doar tata si fratele, eram fericita macar ei sa plece, ca eu vin in orce mod, dar na fost sa fie, sau inceput certuri, timp de 2 luni sau intimplat lucruri groaznece intre parinti, unde mama la dat afara pe tata. tata sa intors acasa la mine, ia a reusit sa puna mina pe fratele mai mic, adica sal blocheze cu acte linga ea, sa nu sa pote sa se miste de linga ea. din ziua cind a si divortea si la dat afara pe tata, nu mai vorbesc cu ea, si o urasc. ia traeste cu un barbat, si au trecut 5 luni de cind no mai intereseaza viata mea si a tatalui meu. din fericire am trecut peste stresul acesta, mam casatorit, sunt insarcinata, tatal meuare un serviciu in alta tara, si eu cu sotul avem pasapoarte rominesti si vrem sa plecam si noi, sunt fericita in noua mea familie. dar nu cred ca mama mea va mai avea o ertare de la mine ” ce a semanat aceea va culege” a schimbat familia copii pentru un barbat mai tinr cu 10 ani decit ea, nustiu la ce va duce, ea are 45 de ani,si jur ca sa fie cu piciorul in groapa nam sa ma uit la ea. am perdut foarte mult timp ca so ajut , am perdut 1 an din tinerete, iam intors datoria, si la urma ea sia facut interesul si nici nui pasa, daca am ce minca sau cum ma sint acum, dar e prea tirziu pt ea.
  dragi soti ginditiva bine ce faceti, nu distrugeti vetile a mai multor persoane pentru a va fi bine doar voua, ginditiva la copii.si ginditiva ca la batrinete nu veti trebui nimanui, si unde va veti intoarce la copii???????? copii sa nu ertati! sa inteleaga ca au gresit……….. „sinteti niste curve, care sufera alti, aveti putina demnitate…………….”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

ianuarie 2008
L M M J V S D
« dec.   feb. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 204,892 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: