PLDM iniţiază acţiunea „Moldova făra Voronin”

Ianuarie 29, 2008 at 1:08 pm 7 comentarii

Astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Liberal-Democratic din Moldova, a declarat că au început lucrările pentru a demara un referendum. În vederea acestui referendum este nevoie de 200 mii semnături lucru posibil în oponia liderilor PLDM. Acţiunea intitulat Moldova fără Voronin şi scoaterea în ilegalitate a partidului comuniştilor vine ca să scoată Moldova de sub anarhia în care actuala guvernare au instalat-o.  Un scop pentru care pledează acest partid este ca preşedintele ţării să fie ales nemijlocit de populaţie, nu şi de partid cum este în prezent. Acesta este un lucru important, ca şeful statului să fie al întregii ţări nu al unui partid. Scopul final al acţiunii în opinia unuia din vice-preşedinţi, Mihai Godea, este debarcare comuniştilor de la putere. În opinia lui Alexandru Tanase, articolul 78 punctul 1 al Constituţiei Moldovei, trebuie schimbat, ca preşedintele ţării să răspunda în faţa tuturo cetăţenilor, nu doar în faţa colegilor care l-au ales. Un alt motiv al supărării liderilor PLDM a fost expus de Iulian Fruntaşu, care a declarat că preşedintele ţării nu dă dovadă de transparenţă în politica externă. Nu comunică la nimeni ce face. Pe de o parte jură fidelitate Moscovei , iar cînd pleacă la Bruxeles, asigură oficialii europeni că Moldova doreşte doar integrare europeana. Fruntaşu a fost indignat că preşedintele ţării se dă mare provloslavnic, şi că în opinia lui Biserica trebuie sa fie separată de stat.  Sigur sunt doar părerile liderilor acestui nou partid. Cît ţine de biserică şi implicarea ei în politică, este doar un beneficiu pentru întreaga ţară. Dacă toţi cei implicaţi în politică ar lua decizii conform Bibliei, starea lucrurilor s-ar schimba. Şi nu este o afirmaţie utopică, este un adevăr, de care nu se ţine cont.De ce atunci la inaugurarea unui şef de stat se jură cu mîna pe Biblie. Care este conotaţia acestui procedeu ? Căt ţine de  iniţierea un referendum nu este aşa de uşor, în condiţiile în care actuala guvernare stă tare pe picioare. Întrebat de jurnalişti dacă va conlucra şi cu alte partide de opoziţie pentru acest scop, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat că mizează pe toţi cetăţenii ţării, „şi fiecare este liber să aleagă ce vrea”. Dacă e să analizăm iniţiativa dată, nu sună rău, dar este doar un punct de vedere al unui partid. Declaraţia acestui partid vine după ce dumincă în cadrul Spaţiului Public de Dezaberi, mai mult epersonalităţi ai presei scrise au declarat că pledează pentru reunificarea forţelor democratice pentru a scoate comuniştii în afara legii.

Anunțuri

Entry filed under: Politic.

Cultura comunicării O femeie cinstită este de mare preţ

7 comentarii Add your own

 • 1. Ion Bargan  |  Ianuarie 29, 2008 la 2:14 pm

  Initiativa e clara si curajoasa dupa citeva zile de la inregistrare. In ceea ce priveste scoaterea comunistilor din legalitate si pe Voronin din functia de presedinte, consider ca e o incercare de a obitne capital politic. Isi doresc sa apara in fata cetatenilor ca o alternativa.

  Pina in 2009 lichidarea comunismului nu ne va reusi. Altceva este scrutinul din anul urmator.

 • 2. Brand Addiction  |  Ianuarie 29, 2008 la 2:33 pm

  Povestile pe care le spune D-l. Filat si cei care il sustin sunt foarte frumoase. Insa sunt de o naivitate rara. Este bine ca exista o asemenea pozitie in rindul „clasei politice moldovenesti” insa de la vorbe pina la fapte e o cal

 • 3. Cezar  |  Ianuarie 29, 2008 la 3:18 pm

  Salut, nu tii frica de aventura asta cu Filat? eu inteleg rudenia lui cu Preotul Filat, dar sunt de valori morale cu totul deosebite.
  Suna frumos lozinca, dar Moldova nu trebuie sa bata din palme cum pleaca unul si sa-l aplaude pe altul, desi in esenta diferenta mare nu este. Noi trebuie sa punem accentul pe – cine vine dupa, nu sa-l dam jos pe …
  Asemenea lozinci poarta un caracter distructiv, si nu ofera solutii.
  Cu respect deosebit,
  Cezar

 • 4. Radu Blendarencu  |  Ianuarie 29, 2008 la 3:28 pm

  Draga Cezar
  Eu nu am afirmat de loc, ca il urmez pe Vlad Filat. Eu am scris doar ce am auzit la conferinta de presa. In calitatea mea de jurnalist am redat lucrurile asa cum au fost. Si am un rpofund respect pentru toti politicienii din tara.

 • 5. Cezar  |  Ianuarie 29, 2008 la 4:50 pm

  nu te supara, nu am vrut sa te supar.
  Pur si simplu acestea sunt ploguri personale, deci ceea ce publici este intr-un fel parerea pe care o reprezinti, doar asta nu e blog la ziar. De aici a iesit confuzia.
  Inca odata iertare daca te-am suparat.
  Apropo voi ce mai faceti pentru „campania” din primavara?

 • 6. Cezar  |  Ianuarie 29, 2008 la 4:51 pm

  scrie-mi pe mail.

 • 7. Radu Blendarencu  |  Ianuarie 29, 2008 la 6:24 pm

  Nici prin minte sa imi treaca ca ma supar. Am dorit ca si eu sa explic unele lucruri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Ianuarie 2008
L M M M V S D
« Dec   Feb »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 202,262 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: