O femeie cinstită este de mare preţ

ianuarie 30, 2008 at 10:18 am Un comentariu

„Cine găseşte o nevastă bună, găseşte fericirea, este un har pe care îl capătă de la Domnul” (proverbe 18:22). Aflîndu-mă în spital de mai mult timp, am observat o problemă gravă a societăţii noastre. Cel mai rău este ca problema dată este privită ca o normă. Din toate femeile care eram în salon, doar eu am făcut mai întîi nunta, şi apoi au urmat copii, iar celelalte femei, povesteau cum au jucat nunta fiind însărcinate cu termen mare. Un alt caz ieşit din comun a fost că după ce a născut o femeie 2 fetiţe gemene la termen de 7 luni, le-a lăsat în spital în barocameră şi a plecat să îşi joace nunta. Auzind mai multe cazuri am rămas indignată în sufletul meu şi mă gîndeam că aceste femei ulterior doresc familii fericite şi împlinite. Cum poate o familie să fie fericită dacp adevăratele valorisunt călcate în picioare? Oare se poate considera un bărbat fericit dacă are o soţie fără principii? Biblia ne prezintă o femeie cinstită care este de mare preţ. Cum trebuie să fie caracterul ei. Se pare că şi în vechime era greu să găseşti o femeie cinstită, dar cu atît mai mult în zilele noastre.

1. O femeie cinstită face bine soţului ei , de aceia inima bărbatului se încrede în ea. Prin urmare o femeie care face bine soţului ei, este cunoscută ca o femeie mai de preţ decît mărgăritarele. Tu ce faci ? Îi faci bine sau rău soţului tău?

2. O femeie cinstită lucrează cu mîni harnice(proverbe 31:13). Iar dacă zici că faci bine soţului tău, cum lucrezi tu ? Cînd vine soţul de la serviciu, cum găseşte el casa? Este mîncarea gata? o femeie cinstită are discernămînt şi ştie ce este bine pentru soţul ei.

3. O femeie cinstită este o femeie înţeleaptă, are un plan şi cunoasşte nevoile familiei sale. Ea ştie ce vrea, ştie cum să împartă lucrurile copiilor săi, în aşa fel ca să aibă grijă şi de soţul ei.

4.O femeie cinstită vede nevoile altora. Acest lucru este posibil în Dumnezeu şi prin înţelepciunea care vine de la El. prin urmare atunci vede nevoile celor din jurul ei şi le împlineşte, deoarece ştie cum să strîngă, cum sa dea şi celui lipsit.Cel mai important este nu cît dai, dar ceia ce dai să o faci cu inimă largă. Şi o faci în măsura în care poţi.

5. O femeie cinstită nu se îngrijorează, şi rîde de ziua de mîine. Secretul ei constă în faptul că se teme de Domnul

6. O femeie cinstită vorbeşte cu înţelepciune şi învăţăturile plăcute îi sunt pe limbă. Ea posedă această înţelepciune pentru că se teme de Domnul, iar frica de Domnul este începutul înţelepciunii. Iar ceia ce vorbeşte este o confirmare a înţelepciunii ei , caci o face frumos.

7. O femeie cinstită va fi lăudată. Scripturile spun că „fii ei se scoală, şi o numesc fericită, bărbatul ei se scoală şi îi aduce laudă”. Poate spui că eşti harnică, faci totul , dar nimeni nu te laudă din familie. Se poate întîmpla, însă perseverează şi fii tu aceia care este un model în familie. Şi cu siguranţă felul nostru al femeilor să fie unul chibzuit şi plin de fapte frumoase în familiile noastre

Reclame

Entry filed under: Social.

PLDM iniţiază acţiunea „Moldova făra Voronin” A venit din Europa să reprezinte Moldova

Un comentariu Add your own

  • 1. felicia  |  ianuarie 30, 2008 la 8:53 pm

    Lucrul cel mai sigur e ca, mai devreme sau mai tirziu, fiecare din aceste femei si familiile lor vor purta consecintele modului lor de viata. Timpul in care fiecare si-a „jucat nunta” vorbeste despre valorile fiecarui, care dupa cum vedem, in societatea noastra au fost transformate in non-valori.
    Cu toate acestea e o incurajare mare sa vezi familii normale, deosebit de pretuite in fata lui Dumnezeu. Fie ca El sa va binecuvinteze in continuare!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

ianuarie 2008
L M M J V S D
« dec.   feb. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 205.455 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: