Prostituţia – un atentat împotriva familiei!

martie 25, 2008 at 5:18 pm Un comentariu

Dicţionarul explicativ al limbii romîne defineşte prostituţia – faptă (infracţională) comisă de femeia care practică relaţii sexuale cu diverse persoane pentru a-şi procura mijloace de existenţă.

Ieri la ştirile de seară, a arătat cum o minoră, numai de 17 ani, practica prostituţia pentru că nu avea cu ce să-şi plătească gazda. Mama acestei fete, a plecat la muncă în Italia,  ea a vîndut apartamentul şi fata a rămas în stradă, ceea ce ar fi dus-o la practicarea prostituţiei. Teribil! La doar 17 ani, să întreţii relaţii sexuale pentru a cîştiga existenţa? Noi ne  mirăm acum, pentru că aşa am fost educaţi că prostituţia este un lucru rău şi împotriva Cuvîntului  lui Dumnezeu, dar în India şi Grecia Antică, femeia curtezană primea o educaţie cu totul specială, diferită de a celorlalte femei, iar acest fapt ne demonstrează că fata era pregatită de la cea mai fragedă vîrstă pentru a deveni prostituată într-un templu şi acest lucru nu era considerat umilitor. Dar Biblia spune la 1Corinteni 6:19 „Fugiţi de curvie… Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfînt, care locuieşte în voi, şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu.”

Prostituţia prin însăşi natura ei, se află în opoziţie sau în  conflict de  interese cu instituţia Familia. Fundamentul naşterii şi continuităţii unei vieţi de familie este dragostea care se împlineşte în relaţia intimă dintre soţi. În acest context fidelitatea soţilor în viaţa de familie reprezintă condiţia fundamentală a existenţei familiei. Infidelitatea soţilor generează imediat tensiuni mari în familie, ceea ce se termină cu divorţul, problema majoră din societatea noastră.

Raportul bărbatului cu femeia prostituată are urmări negative asupra mentalităţii bărbatului care prin asociaţie şi obişnuinţă poate să-şi piardă cel puţin respectul, dacă nu chiar mai mult, să aplice acelaşi tip de raport faţă de propria soţie. De asemenea, experimentele sexuale pe care le va avea bărbatul cu femeia ce se prostituează, relaţii perverse de multe ori, vor influenţa profund psihicul bărbatului care poate ajunge să ceară soţiei să practice acelaşi tip de relaţii sexuale perverse, umilitoare pentru femeie prin însăşi natura lor, relaţii care vor deveni izvor de tensiune şi chiar de despărţire.

Eu sunt căsătorită, şi vreau să spun că am o relaţie frumoasă cu soţul meu, dar asta numai datorită faptului că ambii am păstrat cadoul virginităţii unul pentru altul în seara nunţii.  De aceeaşi părere este şi Sfinta Scriptură care ne spune la Evrei 13:4 „Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari.”

In concluzie, prostituţia – un atentat direct împotriva FAMILIE, care favorizează distrugerea familiei şi a societăţii. Eu cred că un popor, o naţiune este sănătoasă, numai dacă este formată din familii sănătoase alcătuite dintre un singur soţ şi o soţie.

Reclame

Entry filed under: Social.

Protecţia copiilor pe seama cui ? Despre originea colindelor şi a mersului cu steaua

Un comentariu Add your own

 • 1. Druta  |  martie 26, 2008 la 5:41 pm

  Recent am citit un articol pe internet cum ca o fetita din Moldoca, de numai 13 ani, se prostituiaza ca sa o poata intretine pe mama ei.

  Este socant ce se intimpla la noi in tara.

  Foarte buna abordare ati facut din perspectiva Bibliei dar stirea este cu adevarat socanta!

  Alina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

martie 2008
L M M J V S D
« feb.   apr. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 204,892 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: