Ce este fericirea?

Aprilie 18, 2008 at 2:43 pm Lasă un comentariu

Mergeam cu maşina şi la  un post de radiou am auzit o statistica foarte interesantă dar şi tristă pe de  altă parte. Vă imaginaţi, fericirea a ajuns să fie un deficit, şi căutată de mulţi oameni. La acel post de radiou se spunea că  cei mai fericiţi oameni sunt cei din Danemarca, Suedia. Pe cînd cei mai nefericiţi sunt cei din Rusia. Moldova nu este departe de Rusia, ceea ce înseamnă că dacă s-ar face şi la noi un  sondaj de opinii despre fericire, atunci cu siguranţă ar fi foarte puţini care s-ar considera cu adevărat fericiţi. Este drept, că în ţara noastră totul se scumpeşte, iar leafa este foarte mică, locuitorilor nu le ajunge nici să acopere coşul minim de consum, dar oare asta ar fi un motiv serios ca să nu te simţi fericit, sau fericirea se măsoară în cîţi bani ai? De cele  mai  multe ori auzim aşa expresie: „Dacă aş avea o casă, dacă aş avea mulţi bani, dacă aş avea o afacere bună, dacă… aş fi cel mai fericit”. Ori poate spui că dacă ar  fi trăit copilul meu, sau părinţii mei, sau soţia/soţul meu, atunci poate mă consideram un om fericit, dar aşa…

Ani de-a  rîndul, fericirea a reprezentat o problemă de studiu a  filozofiei. Şi la ce concluzii s-a ajuns după atîta amar de timp? Ce este fericirea? Există mai multe crezuri despre fericire. Uneori ea este concepută ca o idee foarte înaltă, un ideal îndepărtat, deasupra puterilor noastre de a o dobîndi; adevărata fericire nu ar fi posibilă în timpul acestei vieţi. Unul din marii înţelepţi ai Antichităţii, Solon,  consideră că  nimeni nu este fericit cît timp trăieşte, căci oricînd se pot abate asupra lui nenorocirile. Şi este adevărat că fericirile sunt atît de aproape de nenorociri şi tot atît de adevărat este şi faptul că pentru a-şi pleda cauza, fericirea trebuie să închidă în spatele unei cortine întunecate suferinţele care ne fac viaţa grea, dar dacă nu am suferi, nu am putea fi fericiţi, pentru că necunoscînd durerea, cum am putea afirma că ştim ce este bucuria? 

Iată aşa a văzut fericirea înţeleptul Solon, iar acum să vedem ce spune înţeleptul Solomon despre fericire. La Eclesiastul 7:14 este scris: „În ziua fericirii, fii fericit, şi în ziua nenorocirii, gîndeşte-te că Dumnezeu a făcut şi pe una şi pe cealaltă, pentru ca omul să nu mai poată şti nimic din ce va fi după el.”

Şi apoi dacă eşti în căutarea fericirii, să ştii că ea este chiar lîngă tine, tu doar primeşte-o. Cel care care poate da adevărata fericire, indiferent de circumstanţele tale, este Domnul Isus Hristos, care a  murit pentru tine ca tu să fii cu adevărat fericit. Profită şi tu de această fericire şi bucurie, mai cu seamă că sunt aproape sărbătorile Sfintelor Paşti. Vreau să spun că şi noi ca şi familie, am trecut prin încercări foarte grele, dar  suntem fericiţi pentru că avem pe Domnul Isus alături, care ne mîngîie inima şi sufletul. 

Reclame

Entry filed under: Fără categorie.

Opt săptămîni de război dintre PPCD şi PLDM O întîlnire care reaprinde speranţe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Aprilie 2008
L M M M V S D
« Mar   Mai »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 203,211 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: