Atitudinea lui Mahomed faţă de femei

Mai 1, 2008 at 7:06 pm 3 comentarii

Am primit mai multe comentarii ale unor femei căsătorite cu bărbaţi musulmani. Vreau ca în acest articol să prezint din cartea  unui fost profesor de islam din Egipt (Mark A. Gabriel), despre atitudinea lui Mohamed faţă de femei.  Cînd Mohamed se afla în presupusul rai (în timpul Călătoriei de Noapte), el a spus „m-am uitat în rai şi am găsit că majoritatea din locuitori erau oameni săraci. Apoi m-am uitat în iad şi am văzut că marea majoritate a locuitorilor erau femei”. În timpul lui Mohamed femeile trebuiau să aibă mare grijă să nu treacă prin locurile unde se rugau bărbaţii. Aceasta pentru că, Mohamed a spus că, în cazul în care o femeie trece pe lîngă bărbaţi care se roagă, atunci rugăciunea nu are nici un efect, şi trebuie să o înceapă din nou. A doua soţie a lui Mohamed, Aisha, cu o tristeţe profună a spus o dată în ce caz se anulează rugăciunile bărbaţilor: „rugăciunile se anulează din cauza cîinilor, măgarilor şi a femeilor care trec pe lîngă ei. ” Atunci Aisha a afirmat că „această religie face din noi femeile animale”.

În alt caz Mohamed descrie femeile ca „un semn prost”. „Dacă în ceva poate fi un semn prost atunci acesta este în femei în casă şi în cai „. Femeile erau caracterizate ca necurate în timpul menstruaţiei, şi Mohamed de asemenea afirma că Alah se raportează negativ faţă de femeii. Deasemenea apare şi fireasca întrebare de ce femeile musulmane trebuie să fie acoperite? În timpul înflorii îslamului Mohamed trăia în Mekka cu prima lui soţie, şi nici vorbă ca femeile să poarte acea îmbrăcăminte care le acoperea total. După ce s-a mutat cu traiul în oraşul Medina, Mohamed a avut din nou o revelaţie referitor la femei. După această nouă revelaţie Mohamed a început să îşi ea femeie după femeie. Şi evident că organiza petreceri cu ocazia aceasta. După una din aceste sărbători, unul din ucenicii cei mai de încredere a venit cu o propunere ca femeile din casa lui Mohamed să fie acoperite cu val. În aceiaşi zi Mohamed are o revelaţie de la îngerul Gabriel precum că, femeile musulmance să poarte bine cunoscuta paranja.

Deasemenea femeile erau văzute ca un trofeu de luptă. După fiecare luptă armata lui Mohamed avea dreptul să ia în robie femeile şi copii lor (Sura 4:24).  Mohamed avea o grija deosebită faţă de văduve. El le susţinea cu bani şi cu alte mijloace strînse în urma  acţiunilor de caritate în teritoriile islamice. (Isus şi Mohamed) de Mark A. Gabriel.

În articolul următor vom vedea atitudinea lui Isus faţă de femeie. Vizitaţi în continuare acest blog.

Anunțuri

Entry filed under: Islam.

Ce aşteaptă morţii de la rudele lor Patima masturbării

3 comentarii Add your own

 • 1. Preot Teodor  |  Iunie 3, 2008 la 3:42 pm

  Aici este durerea cea mai mare a femeilor din lumea islamista… Barbatii pretind ca ingrijesc de ele, intelegind aceasta prin a le asigura o buna stare materiala. Dar vezi ca femeia (si in general omul) nu are nevoie numai de materie, ci si de afectiune, dragoste, atentie, etc. Si te gindesti de unde sa luat atita dispret in religia islamica fata de femei? Simplu, de la liderul lor.
  Ma bucur de acest site si de toate valorile pe care le motivati prin el. Sunteti bravo si ma rog ca Dumnezeu sa va intareasca sa o tineti tot asa.
  cu dragoste,
  Preot Teodor Moraru
  http://www.crestinismulsiislamul.wordpress.com

 • 2. oana  |  August 19, 2008 la 6:40 am

  este hilar cand le auzi pe musulmance spunand ca islamul iti ofera drepturi.ele nu stiu ce sunt alea drepturi.ele se bucura de niste bani pe care ii primesc dar nu se gandesc ca ele nu au drept asupra copiilor si nu se gandesc ca islamul le considera inferioare.oricat ar incerca ele sa para fericite,asta este o falsa iluzie.se stie viata musulmancelor

 • 3. lailaobaid  |  Decembrie 23, 2008 la 6:49 am

  spunetimi va rog ce stiti voi despre drepturile femeii in islam? absolut nimic! ca femeia nu are nici un drept pentru copiii inseamna ceva?nu deloc!de ce iti trebuie sa ai drepturi pentru copiil daca nici nu merge vorba de divort.va rog frumos nu mai vorbiti in dodii, am citit absolut tot ce sa afisat pe acest web site despre Muhamed, islam etc…si adevarul e ca nimic nu e adevarat din ceea ce se scrie. sint foarte multe surse de unde poti lua o foarte multa si foositoare informatii.lati adus pe un oarecare MARK A. GABRIEL CINEI EL?
  http://WWW.ISLAMLAND.COM
  http://WWW.THEKEYTOISLAM.COM
  http://WWW.ISLAMULAZI.RO
  http://WWW.TAIBA.RO
  Si daca vreti am sa va dau o multime de web site-uri pentru a citi si afla adevrul. pur si simplu imi pare foarte rau deoarece atita lume are o foarte rea impresie si se vorbeste fara respect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Mai 2008
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 203,086 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: