Patima masturbării

mai 2, 2008 at 12:13 pm Un comentariu

La o emisiune despre sănătate vorbea medicul conferenţiar Ion Dumbrăveanu, despre fenomenul masturbării. Dînsul a spus că 90% din bărbaţi au practicat fenomenul masturbării. Apoi acest fenomen nu este o patologie, ci o patimă, un viciu. Mă gîndeam că această urîciune o practică mai mult tinerii care nu sunt căsătoriţi, dar de fapt am auzit că de acest viciu se ţin mai mult cei căsătoriţi, care nu sunt împliniţi în relaţiile intime din familiile lor, şi caută împlinire pe Internet, privind pornografie. Pentru ei este mai greu decît pentru tinerii neîncercaţi. De ce se întîmplă toate aceste lucruri urîte în societatea care trăim?

O cauză este că tinerii nu-şi fac timp pentru biserică, pentru a studia Sfînta Scriptură. Numai atunci cînd mintea este plină de Cuvîntul lui Dumnezeu, nu mai este loc pentru prostii. Tinerii din zilele noastre nu mai au împlinire de la ceea ce fac, chiar în lucrul lor. Cei căsotoriţi nu-şi găsesc împlinire din relaţiile sexuale cu soţii/soţiile lor. De ce? Aşa cum spunea şi academicianul Gh. Paladi, o cauză ar fi relaţiile sexuale pînă la căsătorie şi în afara căsătoriei, ceea ce duce la neîncrederea soţilor. Poate unii au ajuns să creadă că masturbarea este o patologie, si trebuie tratată, nu, şi încă o dată NU. Masturbarea este o patimă, de care trebuie să te debarasezi, este greu dar totul ţine de tine, şi de dorinţa ta. Dumnezeu a făcut un pas mare către tine, ţie îţi rămîne sa faci un pas mic către El.

Dumnezeu urăşte această patimă, dar are milă şi speranţă faţă de cei ce îşi recunosc starea. Dumnezeu îndeamnă azi pe tineri: „Fugi de poftele tinereţii…” Apoi la 1 Tesaloniceni 5:22-23 spune:

◊ „Feriţi-vă de orice se pare rău. Şi Dumnezeul păcii să vă sfinţească El însuşi pe deplin, şi duhul vostru, sufletul vostru şi trupul vostru, să fie păzite întregi, fără prihană la venirea Domnului nostru Isus Hristos.”

Reclame

Entry filed under: Social.

Atitudinea lui Mahomed faţă de femei Despre Isus, homosexuali si pocăinţă

Un comentariu Add your own

  • 1. Erik Brewer  |  mai 2, 2008 la 4:23 pm

    Ma bucur ca ai scris despre un subiect delicat, o patima ca inrobeste pe multi oameni, este o confuza mare in lume dar Dzeu spune clar ce sa facem sa o evitam, mai ales consecintele. Mersi de dorinta ta de a ajuta pe altii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

mai 2008
L M M J V S D
« apr.   iun. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,910 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: