Aceiaşi ştire văzută diferit

Mai 6, 2008 at 6:18 pm 2 comentarii

Astăzi am fost martor cum postul de televiziune ProTv a prezentat imparţial o ştire. Voi veni cu explicaţii. În calitatea mea de jurnalist am fost prezent la 2 conferinţe de prese avînd celaşi subiect. Homosexulaitatea. Prima conferinţă a fost organizată de mai multe organizaţii reprezentînd societatea civilă, printre care „Engleza pentru o viaţă nouă” , Federeaţia Naţională de taekwon-do. Membrii acestei organizaţii au adus 8 argumente cum sunt descriminaţi de homosexuali. Ceia ce ProTv nu a prezentat de loc. Ba dimpotrivă, au prezentat precum aceste organizaţii vor „interveni violent pentru a stopa marşul homosexualilor”. Ceia ce la conferinţă de loc nu s-a menţionat. Au rupt o frază din context şi i-au dat alură de senzaţional.  Am fost martor, şi am făzut clar ce s-a răspuns, că societatea civilă doreşte doar să sensibilizeze opinia publică referitor la pericolul homosexualităţii. Relaţiile sexuale sunt intime, şi nu au nevoie de a fi afişate demonstrativ. Pentru că, minorităţile sus menţionate , doresc dpar să alimenteze opinia publică cu informaţie sexuală. Ceia ce le reuşeşte.

A venit apoi şi rîndul organizaţiei GenderDocM, să anunţe mass-media că pride-ul anual va vea loc, şi a înşirat îndelung programul distractiv pe care îl au. Sub masca „toţi egali, toţi diferiţi”, Gender DocM  nu face decît să afişeze lumii întregi cît sunt de descriminaţi. Nu am văzut încă un homosexual să fie descriminat. Şi chiar dacă cineva nu îi priveşte cum le place, ei o consideră mare descriminare. Însuşi domnul Marcikov (preşedintele Gender DocM) a menţionat nu o dată , că practicile homosexuale sunt un păcat. Ceia ce ProTv nu a prezentat. Jurnalistul care a pregătit materialul în cauză a prezentat doar partea că „marşul preconizat ar putea fi perturbat”. Oricum marşul reprezentanţilor LGBT va avea loc, ceia ce consideră Marcikov, „că au fost auziţi de Dumnezeu”. 

Aceiaşi ştire, dar prezentată diferit de postul EuTv. Jurnaliştii de la postul respectiv au demonstrat prin argumente luate şi de pe stradă, că minorităţile sexuale nu sunt discriminate şi paradele dînşilor nu îşi au loc.  Voi ce părere aveţi?

 

Anunțuri

Entry filed under: Social.

Gînduri despre iubire! Nu tolera păcatul!

2 comentarii Add your own

 • 1. Felicia Djugostran  |  Mai 6, 2008 la 8:40 pm

  Am urmarit si eu stirile date pe site. Personal mi s-a parut ca s-a evidentiat si faptul ca homosexualitatea este un pacat, idee sustinuta de reprezentanitii organizatiilor nonguvernamentale. Din comentariile prezentate mai jos la stire, am inteles ca oamenii tot nu prea vad discriminare fata de homosexuali si nu sunt de acord cu paradele lor, personal sustin aceeasi parere.

 • 2. Alexandru Curbet  |  Mai 9, 2008 la 5:20 pm

  Pot doar să „laud ” jurnaliştii care doresc scandaluri , violenţă , senzaţii tari …
  Trist să ai aşa presă în ţară .
  Viaţa este foarte frumoasă şi interesantă . Iar ceea ce arată ei sunt doar pentru a mări audienţa .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Mai 2008
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 202,305 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: