Nu tolera păcatul!

Mai 7, 2008 at 4:15 pm Lasă un comentariu

In ultimul timp cuvintul „toleranţă” este foarte des auzit la posturi de televiziune, radiou şi chiar pe stradă, şi de foarte mulţi politicieni. Mi se pare că cei mai mulţi nu au ajuns să înţeleagă adevăratul sens al acestui cuvînt. Dicţionarul Explicatic al Limbii Române oferă 36 definiţii ale cuvîntului „toleranţă”, noi ne vom opri doar la cîteva din ele.

TOLERANŢĂ, toleranţe, s.f.  1. Faptul de a tolera; îngăduinţă, indulgenţă. – case de toleranţe= stabiliment în care se practică prostituţia; bordel. Obişnuinţă sau dispoziţie pe care o are organismul de a suporta anumite medicamente, substanţe, condiţii de mediu. 3. Abatere admisă de la dimensiunea, greutatea, calitatea etc. prevăzută pentru un anumit produs. (Tehn.) Diferenţa dintre dimensiunea maximă şi minimă admisă în prelucrarea unui anumit material şi valoarea nominală a acestei dimensiuni. (Din fr. tolérance, lat. tolerantia)

Ascultam ieri la un post de radiou, unde se punea în discuţie parada gay-lor şi lesbienelor. Deasemenea moderatorii întrebau pe cei care sunau la radiou ce părere au despre acest pryde. Ceea ce m-a mirat foarte mult că chiar moderatorii acestui post de radiou tolerau acest păcat. Apoi cei care sunau la radiou din ceea ce spuneau, ei de fapt tolerau această urîciune, pentru că aşa numeşte Dumnezeu în Leviticul 18:22 „Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie. Este o urîciune.

Un caz de toleranţă îl găsim şi la Ioan 8:1-11, unde cărturarii şi fariseii au încercat să tolereze păcatul celui care a săvîrşit preacurvia cu femeia aceea. Domnul Isus ştia gîndul şi viaţa acelor farisei, deaceea le spune: „Cine dintre voi este fără păcat, să arunce cel dintîi cu piatra în ea.” Prin aceste cuvinte Dumnezeu vrea să ne atenţioneze că El nu tolerează păcatul, dar are milă de cei păcătoşi, şi El doreşte ca nici unul să nu moară ci toţi să creadă în el, aşa cum a avut milă de această femeie, cînd i-a zis: „Nici Eu nu te osîndesc. Du-te şi să nu mai păcătuieşti.”

Îndemnul lui Dumnezeu pentru noi este să nu tolerăm păcatul sodomiei, ci să-l confruntăm potrivit cu Sfintele Scripturi. Apoi Domnul Isus a avut milă de femeia prinsă în preacurvie, El n-a condamnat-o, ci a iertat-o, Dumnezeu i-a oferit încă o şansă de a se pocăi, şi de a-şi trăi viaţa potrivit cu Sfintele Scripturi, ceea ce doreşte ca şi gay-ii şi lesbienele să-şi recunoască păcatul în care trăiesc şi să se întoarcă la Dumnezeu, care încă mai aşteaptă.

 

Anunțuri

Entry filed under: Social.

Aceiaşi ştire văzută diferit Moartea unei victime – chiar aşa de simplu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Mai 2008
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,261 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: