O opoziţie adevărată construieşte dar nu dezbină

Mai 19, 2008 at 7:37 pm Lasă un comentariu

Cam asta s-ar potrivi opoziţiei din parlamentul Republicii Moldova. Rolul unei opoziţii este de a veni cu sugestii constructive şi mai mult, cu acţiuni. Chiar dacă, în opinia acestora, sunt de cele mai mult ori , sabotaţi, însă demosntrează prin fapte că eşti mai bun ca guvernarea. La alegeri oamenii vor taxa dur, pornirile cu caracter de amator ale unor fracţiuni politice din parlament.
Să nu credeţi că aş susţine actuala guvernare, dar nu imi place nici modul de protest ales de opoziţie. Dacă e să fim sincer atunci actuala guvernare a făcut exact ce nu a reuşit actuala opoziţie cînd era la guvernare. Au început a achita pensiile la timp, şi au adus un mic echilibru economic. Desigur, lacune în actuala guvenrane numai un orb nu le vede, însă cum atunci o guvernare comunistă cîştigă două mandate consecutive, si este mare probabilitatea că şi în 2009 să adune multe mandate în Parlament. Răspunsul pare a fi foarte practic, comuniştii nu lucrează cu metodele opoziţiei. Opozanţii fac revolte, fac mitinguri, ceia de ce oamenii s-au cam săturat. Iar guvernarea „tace şi face”, folosind şi mijloacele mass-media obidiente lor. Un atuu mare pentru guvernare este lipsa de maturitate politică în rîndul opoziţiei. În rîndul acestei opoziţiei apar disensiuni care este mai democratic decît altul, şi se duc certuri la nivel de idei, pe cînd guvernare nu are probleme la acest capitol. Apre un paradox interesant, împărtăşit şi de alţi lideri politici. Actuala guvernare nu are oameni care să vorbească o limbă română curată, (şi nici nu face problemă din aceasta), nu participă la diferite dezbateri televizate cu oponenţii lor politici. Dar mereu se află în topul sondajelor. Pentru guvernare vorbesc televiziunile şi scriu ziarele.
Sperăm ca în Moldova să avem o opoziţie constructivă şi care să dea dovadă de o maturitatea politică. Ceia ce am văzut săptămîna care a trecut în parlament a fost o demonstraţie cum nu ar trebui să fie o opoziţie. Dacă nu îţi convine ce face actuala guvernare mergi în teritoriu, şi convinge electoratul, arată-le greşelile celor de la putere şi cum aceste greşeli le afectează traiul lor zilnic. Astfel îţi zideşti un capital uman pentru alegerile care vin. Şi se pare că această ideie este tradusă în practică de o formaţiune politică.Ar fi bine ca toate formaţiunile politice din Parlament să zidească relaţii cu oamenii de rînd. Relaţii care să răspundă la nevoile societăţii.
Sper că alegerile care vin să fie un filtru, iar în Parlament o guvernare care ne va demonstra că omul şi nevoile lui sunt prioritate, şi o opoziţie care să fie arbitrul acestei guvernări. Un arbitru (opoziţie) care prin tot ce face să contribuie la o viaţă mai bună pentru cetăţenii acestei ţări. Un proverb biblic spune „înţeleptul cucereşte cetatea vitejilor, şi doboară puterea în care se încredeau”. Astfel de opoziţie doresc şi eu. Una înţeleaptă deoarece „un nume bun este mai de dorit decît o bogăţie mare, şi a fi iubit preţuieşte mai mult decît argintul şi aurul ” (Proverbe 22:1)

Anunțuri

Entry filed under: Politic.

Gînduri despre moralitate! De ce promovez valorile creştine prin acest blog?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Mai 2008
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,262 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: