„Prin măsuri înţelepte cîştigi bătălia…”

Mai 28, 2008 at 7:11 am Lasă un comentariu

Un partid politic înţelept va prinde orice eveniment din societate pentru aşi promova politica sa şi a cîştiga bătăliile electorale.

Primii au început evident comuniştii. Venind la guvernare, imediat au folosit pensiile drept trambulină de relansare a ideii precum că , doar Partidul Comunist a făcut ce nu au reşit alţii. Şi au avut dreptate. A urmat apoi Partidul Popular Creştin Democrat (PPCD) în anii cînd comuniştii încercau să ne impună o altă istorie. Chiar dacă au fost susţinuţi şi de alte mişcări politice, ideia le-a aparţinut, şi au ştiut să gestioneze bine acea campanie anti-comunistă. Prin urmare clasicile 9 % creştin-democraţii le luau de la alegători. O astfel de situaţie se întîmplă şi acum. Venit nou pe arena politică din Moldova, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), a studiat foarte bine o nevoie acută a oamenilor.Şi au venit cu un program bine conturat. Şi orice ar spune alţii, iniţiativ semnării convenţiei micul trafic la frontieră le apraţine. Prin tot ce fac cei de la PLDM, oamenii văd iniţiativă. Acesta este un criteriu important în ochii unui alegător. Se încadrează foarte bine, în mentalitatea oamenilor. Partidul este nou, are lideri cu charismă, acţionează hotărit şi promt. Prin urmare gestionează foarte bine nevoie schimbării clase politice de la putere

Voi reveni din nou la creştin-democraţi. Liderul lor, Iurie Roşca a prins un moment favorabil în timpul protestelor multor organizaţii non-guvernamentale împotriva manifestărilor publice ale homosexualilor. A venit în faţa parlamentului cu acea declaratie care condamna manifestările publice ale homosexualilor, prin care şi-a căştigat simpatia, şi admiraţia multora. Prin acest get PPCD şi-a apărat blazonul de un partid care promovează moralitatea şi familia . Mai tîrziu la această idie au aderat şi Partidul Umanist Creştin din Moldova (PUCM) şi partidul Socialit din Moldova Patria- Rodina (PS Patria-Rodina). Faptul că s-au aliniat acestei idei, nu face decît să cîştige încredere şi credibilitate. Mai multe partide au avut această şansă, însă nu toţi au ştiut să o folosească, chiar dacă au avut mingea de partea lor.

Şi ultimul partid care foloseşte bine o situaţie creată pe tabloul politic din Moldova este Alianţa Moldova Noastră. Nu de multe ori liderii lor afirmă că sunt unicul partid de opoziţie. Neparticiparea la renumitul „4 aprilie”, cînd forţele democratice i-au mai acordat un mandat lui Voronin, au făcut din AMN singurul partid care luptă în Parlament cu comuniştii. Această neparticipare la acel vot, îl folosesc şi îl vor mai folosi în campania electorală.

Rămîne întrebarea ce fac celelate partide? Unele se alipesc de alte iniţiative iar alţii le sprijină. Şi a treia categorie le critică pe toate şi obişnuiesc să stea la adăpost, de frică să nu ia acţiune. Şi astfel de partide avem multe.

Anunțuri

Entry filed under: Politic.

Lege pentru sănătate! Învaţă răbdarea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Mai 2008
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 203,148 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: