Propria mamă şi-a aruncat copilul la gunoi!

Iunie 10, 2008 at 5:00 pm 2 comentarii

„Iată, fii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pîntecelui este o răsplată dată de El.”

De cîteva zile încerc să scriu un articol referitor la pruncucidere, şi îmi vine foarte greu să o fac, pentru că nu pot înţelege, cum propria mamă poate să îşi omoare propriul copil? Sunt şocată de ultimile cazuri produse în municipiul Chişinău, de pruncucidere, ceea ce m-a făcut să scriu un articol pe această temă. Mai întîi de toate am studiat bine această problemă, ca să o pot prezenta cititorilor blogului nostru.

Pentru început doresc să dau o definiţie clară la ceea ce înseamnă pruncuciderea, potrivit Art. 147 al Codului Penal din Republica Moldova, şi anume:

Pruncuciderea – un omor intenţionat cu circumstanţe atenuante, iar potrivit art.16 C.P. este o infracţiune gravă, determinată prin omorul copilului nou-născut, săvîrşit în timpul naşterii sau imediat după naştere de către mama, care se află într-o stare de tulburare fizică sau psihică, cu diminuarea discernămîntului, cauzată de naştere.

Iar potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române,

Pruncuciderea, – pruncucideri, s.f. Infracţiune care constă în uciderea (de către mamă) a propriului copil (nou-născut).

Auzind la ştiri despre cazurile şocante de pruncucidere, nu pot înţelege cum o mamă poate să-şi omoare propriul copil prin acţiuni sălbatice, cum poate suprima viaţa bebeluşului? De cele mai dese ori se aplică acţiuni ca: lovirea, abandonarea în frig, îngroparea de viu, lipsirea de hrană, neacordarea la timp a îngrijirilor absolut necesare vieţii, sufocarea, aruncarea la gunoi. Chiar îmi dau lacrimi, şi mă doare inima de ceea ce se întîmplă în ţara noastră şi oriunde. Urmăream la ştirile ProTV România, unde se spunea că o mamă de 35 ani, şi-a îngropat 2 copii nou-născuţi. Declaţiile făcute de fiica ei de 13 ani au fost depuse la poliţie. Mă gîndesc ce educaţie a oferit această femeie pentru fiica ei de numai 13 ani?

Perioada de sarcină este foarte frumoasă şi plăcută, şi trăieşti nişte emoţii mari mai ales cînd fătul se mişte pentru prima dată în uterul mamei. Şi abia aştepţi clipa cînd vei putea să îl mîngîi, să te joci cu el, să-i spui seara o poveste şi să adoarmă în braţele tale. Vreau să vă spun că cu ceva timp în urmă aşteptam şi noi aceste clipe frumoase din viaţa familiei noastre, dar… totul s-a terminat cu o pierdere de sarcină.  Şi imi vine greu să mă gîndesc la cazurile cînd intenţionat doreşti să iai viaţa propriului tău copil. Mă doare inima şi nu pot înţelege ce inima aveau acele mame de şi-au omorît  proprii lor copii.

Legea pentru astfel de infracţiuni este prea blîndă, şi nici nu este corectă, atunci cînd mă gîndesc la felul cum a fost omorît bebeluşul. Nici un animal nu procedează aşa. Apoi, potrivit art. 147 al C.P. o trăsătură componentă a pruncuciderii este starea de tulburare fizică sau psihică, cu diminuarea discernămîntului, cauzată de naştere. Chiar aşa să fie? Este naşterea un proces mai dificil, dar nici chiar să-ţi pierzi minţile în aşa măsură. Din cauza stării feţilor mei, am fost internată la spital, şi alături de mine era o fată, studentă, şi necăsătorită. Dar asta nu a fost un motiv de a omorî copilul, ea spunea că în toate a susţinut-o mama ei, şi a încurajat-o ca să lase copilul şi să-l crească chiar dacă s-a întîmplat aşa. O spunea cu atîta mîndrie chiar dacă îl va creşte de una singură. Eu nu încurajez relaţiile înafara căsătoriilor, pentru că asta şi este cauza principală a pruncuciderii. Este bine ca în şcolile publice să fie predat un curs prin care să înveţe tinerii să nu întreţină relaţii sexuale pînă la căsătorie. Consecinţele sunt foarte grave. Aşa că, păstraţi cadoul verginităţii pentru soţul/soţia voastră. Şi atunci se vor reduce şi numărul de pruncucideri, de violuri, de tineri bolnavi de SIDA, şi de mame care îşi aruncă pruncii la gunoi.

Copii sunt un dar de la Dumnezeu. Cum te porţi cu el? Dacă omori acest cadou, te mai gîndeşti că vei mai primi asemenea daruri de la Dumnezeu?

Anunțuri

Entry filed under: Social.

Profilul oamenilor neevlavioşi Un gînd despre copii!

2 comentarii Add your own

 • 1. Elena Barac  |  Iunie 12, 2008 la 6:53 am

  un articol zguduitor, care vine din sinceritate si din adincul inimii, cu adevarat doare. realitatea tarii noastre la acest capitol este foarte dura.
  Dumnezeu sa va binecucinteze si sa va intareasca in toate, draga familie Blendarencu, sunteti deosebiti!
  dar tu, drag cititor, doresti sa ai o familie model pentru cei din jur? valorile familiei incep a fi valori inca inainte de a intemeia o familie prin pastrarea puritatii pentru singurul viitor sot.

 • 2. Valentina Goncear  |  Iunie 14, 2008 la 8:38 pm

  Interesant ca codul indica: pruncuciderea este un omor intentionat a copilului nou nascut-dar cei care nu sunt nascuti? oare aceasta nu este tot o ucidere a pruncului care inca nu este nascut? Da…. sunt foarte stresante stirile…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Iunie 2008
L M M M V S D
« Mai   Iul »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 202,305 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: