Haosul din Primăria Chişinău

Iunie 11, 2008 at 8:51 am Lasă un comentariu

Ceia ce se întămpă în Consiliul Municipal Chişinău este de domeniul tragicului dar şi al haosului general. Este un spectacol ruşinos şi bine regizat. Acest spectacol nu are nici un pic de moralitate politică, în care sunt implicaţi toţi, absolut toţi consilierii. Ceia ce am văzut la ştiri arată o totală lipsă de respect faţa de orăşeni, şi o goană absurdă pentru putere. Un Mihai Ghimpu care de la început ne-a aratăt că scopul lui este doar scaunul puterii. Şi o tabără a comuniştilor care fac tot posibilul ca mersul bun al primăriei să nu meargă. Dacă e să fim sinceri Ghimpu nu are calităţi de lider. Plin de aroganţă dovedită şi la şedinţiile consiliului municipal, Ghimpu de multe ori nu dădea dovadă de respect faţă de colegii săi. Lucru vizibil şi la o emisiune telivizată. Cu atît mai mult, cu cît preşedintele Consiliului Municipal Chişinău mai este şi liderul Partidului Liberal. Probabil că acestea au fost motivele pentru care Ghimpu este atît de incomod.

Celălalt aşa zis preşedinte al CMC, Eduard Muşuc, pare sigur de legalitatea cu care a fost ales, şi şi-a intrat în rol. Deja unii consilieri şi presa de opoziţie a calificat acest tîrg, un „al doilea 4 aprilie”, lucru negat de Muşuc. Ce deznodămînt vom avea este încă prematur de spus. Dar e cert un lucru, situaţia din primărie dă dovadă că în Moldova liderii politici nu au învăţat ce înseamnă democraţia. Sau cum spunea un lider politic, dau dovadă de o democraţie de stradă şi amatori.

Ne pare rău că celor din consiliul nu prea le pasă de problemele oamenilor simpli. Ca să fac o mică comparaţie. În comuna mea natală de la un an de cînd avem un nou primar, comuna pare de nerecunoscut. Se vede că primarul face acţiuni concrete pentru oamenii din sat. Permanent este în teritoriu şi lucrează, nu prin cuvinte dar prin fapte concrete şi vizibile. După cum spune el, mai puţin să vorbeşti, şi mai mult să faci, şi nu în ultimul rînd să fii simplu în atitudinea ta faţă de oameni. Ceia ce cu regret nu fac consilierii din municipiul Chişinău.

Anunțuri

Entry filed under: Politic.

Un gînd despre copii! O sfidare la adresa lui Dumnezeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Iunie 2008
L M M M V S D
« Mai   Iul »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,261 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: