Un model de a zidi relaţii durabile

Iulie 15, 2008 at 7:53 pm Lasă un comentariu

Întreaga Biblie este de folos omenirii. Studiind-o putem lua învăţături foarte practice pentru viaţa noastră. Nu a trecut mult timp de cînd am studiat cartea „Geneza” despre viaţa lui Iosif. Acest om a marct o istorie întreagă prin atitudinea lui, şi prin felul cum a răspuns la rău cu bine. Viaţa lui Iosif este un exemplu pentru toţi tinerii de azi, dar şi pentru politicienii noştri. Toată istoria lui este o încurajare pentru noi, şi anume cum să ne păstrăm echilibru cînd toate visurile ne sunt spulberate. Iosif a fost bîrfit de fraţii săi de mic copil. Biblia spune că fraţii lui „nu putea să îi spună nici o vorbă prietenoasă”. Acum imaginaţi-vă să trăiţi într-un aşa context în familie, cînd zilnic nimeni nu îţi spune nimic frumos. Este tragic. Apoi fraţii săi l-au vîndut ca şi rob într-o ţară străină. În toată această situaţie Iosif a căutat să menţină o relaţie frumoasă cu fraţii să şi părinţii lui. Fiind vîndut ca şi rob în Egipt, Iosif a fost un model şi pentru cei din jurul său. Chiar dacă la locul de muncă, stăpâna lui, a zilnic îi făcea avansuri sexuale, Iosif a rezistat şi a fost nevoit să plătească un preţ, să stea în puşcărie. Se părea că aici îi este sfîrşitul. Însă, Dumnezeu a fost eu el, şi datorită abilităţii sale de a zidi relaţii a căpătat un post de muncă şi în temninţă. Cei din temniţă alergau la el după un sfat, după o vorbă bună, pentru că Iosif aşa cum spune Biblia avea „Duhul lui Dumnezeu”. A apelat la sfaturile lui însuşi regele Egiptului, şi peste scurt timp Iosif a devenit al doilea om în Egipt. Şi totul datorită dragoste lui faţă de oameni, şi pentru că răspundea mereu la rău prin bine. Şi în orice situaţie spunea doar adevărul.

Fiind într-o ţară străină, ajuns om mare, a salvat o naţiune întreagă de la foamete, prin crearea unui sistem impozitar excelent, care a rămas valabil pînă în zilele noastre. Prin urmare întreaga economie se bazează pe principiile aplicate atunci de Iosif. Acest om în fiecare zi cercetea situaţia ţării în care lucra. Se interesa personal nevoile oamenilor şi căuta să le împlinească. Oare cîţi politicieni avem noi, care ştiu să zidească relaţii, au un plan pentru binele oamenilor, şi ştiu cum să scoată ţara din sărăcie. Ei poate ştiu, însă Iosif mai avea ceva, şi anume „Duhul lui Dumnezeu.” Avînd o relaţie frumoasă cu Dumnezeu, fostul întemniţat, şi apoi prim-ministru, şi-a ajutat din plin şi familia lui, chiar dacă unii fraţi l-au vîndut, şi au avut un comportament barbar faţa de el. Iosif a ştiu să păstreze relaţiile, şi mai mult să le întreţină. A ştiut să să ferească de ispitele sexuale şi a fost răsplătit din plin.

Poate eşti un tînăr care crezi că în ţara aceasta nu mai poţi face nimic. Nu mai ai nici o speranţă, şi eşti disperat. Vreau să îţi spun au fost oameni care au trecut prin încercări şi mai grele, însă nu au dat înapoi. Şi ştii de ce? Pentru că s-au încrezut deplin în Dumnezeu. Poţi să o faci şi tu, şi vei şti cum să îţi păstrezi echilibru cînd visele îţi vor fi spulberate.

Anunțuri

Entry filed under: Politic, Social.

Cînd emiţi o lege, gîndeşte-te la poporul tău !! Cum să mă căsătoresc cu un musulman ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Iulie 2008
L M M M V S D
« Iun   Aug »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 203,148 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: