Ce vor soţiile?

August 18, 2008 at 5:00 am Lasă un comentariu

Femeia este creată de Dumnezeu ca ajutor potrivit pentru soţul ei. Dumnezeu este iniţiatorul armoniei din familie. Dar pentru menţinerea armoniei din familie este nevoie de cîţiva piloni.

O femeie doreşte cel mai mult:
1. O Comunicare bună
– cînd doreşti să spui ceva foarte important, alege timpul cel mai potrivit. Nu o spune uşor, sau în preajma multor oameni
– timpul de rugăciune, este un fel de comunicare. Dacă ai o bună comunicare cu Dumnezeu, atunci vei avea şi o bună comunicare şi cu soţia ta.
– să ai simţul umorului. Este foarte important într-o familie, atunci cînd cineva nu se simte prea bine, spune-i o glumă şi ea se va simţi mai bine. Dar nu toţi apreciază umorul, trebuie să ai o măsură mai ales cînd ştii cu cine glumeşti. Niciodată nu fă glume pe seama soţiei tale, mai ales în public, cînd ceilalţi se rîd, ea soţia plînge. Dacă ai o soţie care foarte repede se supără, sau cade în depresie, ar fi bine să îi povesteşti ceva hazliu, o glumă şi sigur ea se va simţi mai bine.

2. Dragoste romantică

Spune cît de mult o iubeşti şi invers, cît de mult îl iubeşti. Să nu obosim niciodată să spunem soţului/soţiei cît de mult îi iubim. Asta menţine atmosfera romantică şi plină de dragoste din casa voastră.

Apreciază, laudă. Fiecare ne simţim bine atunci cînd suntem lăudaţi mai ales de partenerul de căsătorie. Să spunem complimente frumoase unul altuia, şi nicidecum să nu jignim.

Pregăteşte o mîncare gustoasă, cea pe care îi place soţului/soţiei tale.

Fă cadouri, şi surprize frumoase, plăcute. În miezul Sfintelor Scripturi este Cartea Cîntîrilor unde este scris: „… şi deasupra uşii aveam tot felul de roade bune, noi şi vechi, pe care, pentru tine, iubitule, le-am păstrat.”

Să nu lipsească mîngîierile, pentru că şi unul şi celălalt are nevoie de ele. Iniţiativa în dragostea romantică o au ambii.

Păstraţi fidelitatea, credincioşia unul faţă de celălalt

Dăruieşte flori. Femeia cîţi ani nu ar avea tot florile îi plac. Bărbaţilor, alintaţi-vă soţiile voastre cu flori, cîntece, poezii, lumînări aprinse, numai fiţi atenţi să nu ardă ceva. Soţiilor le place foarte mult soţi romantici şi creativi. La fel şi soţiile trebuie să fie romantice, să creeze o atmosferă plăcută de seară, la cină, cu muzica preferată, …

Fii un om evlavios – unul de familie, responsabil, comunicabil, fericit, vesel şi iubitor. În zilele noastre bărbaţii înclină mai mult spre materialism, dar soţia este aceea care doreşte un soţ evlavios şi credincios Domnului. Asta îi dă siguranţă soţiei că va fi credincios şi faţă de ea.

Vă doresc să aveţi un cămin fericit, unul care să se asemene tot mai mult cu căminul ceresc. Studiaţi Sfintele Scripturi pentru că numai aici găsiţi liniştea pentru sufletele voastre şi împlinirea familiei voastre.

Dumnezeu să vă ajute la aceasta!

Reclame

Entry filed under: Social.

Sesiunea a II-a de Tehnologii Informaţionale a Şcolii de Computere „ScripTehInfo” Prevenirea obezităţii şi anemiei la copii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

August 2008
L M M M V S D
« Iul   Sep »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhivă

Statistica Blogului

  • 203,211 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: