Prevenirea obezităţii şi anemiei la copii (2)

August 19, 2008 at 8:00 am Lasă un comentariu

Beneficiile activităţilor sportive în aer liber

Sunt bine cunoscute efectele pozitive ale activităţilor sportive în procesul creşterii şi dezvoltării fizice şi mentale. A face mişcare înseamnă a-ţi antrena în permanenţă organismul, a-l fortifica menţinîndu-l în formă. Cele mai multe sporturi au afecte extrem de benefice: creşterea capacităţii de rezistenţă la efort, a capacităţii de coordonare şi concentrare. Prin urmare, copilul care se joacă capătă experienţă, jocul în echipă creşte capacitatea de a comunica cu ceilalţi, el învaţă să cîştige, dar şi să piardă, să încerce mai mult şi mai bine data viitoare, să-şi depăşească limitele. De asemenea, părintele nu trebuie să fie preocupat sau îngrijorat de faptul că, desfăşurînd activităţi fizice, copilul se murdăreşte, deoarece acest lucru are multiple beneficii asupra sănătăţii fizice şi psihice. În ultimă instanţă credem că orice părinte preferă să-şi vadă copilul consumîndu-şi energia în jocurile organizate în aer liber, decît în lupte de stradă, de exemplu. Dar această energie trebuie consumată sub forma exerciţiilor în aer liber.

Modul în care copilul învaţă să-şi folosească timpul în copilărie, modul în care el evoluează şi se dezvoltă pe parcurs va avea consecinţe şi asupra viitorului adult, consideră psihologii. Ei apreciază că un copil suprapoderal se va transforma într-un adult cu probleme de sănătate, retras, puţin sociabil şi cu un echilibru emoţional destul de fragil datorită numeroaselor frustrări.

Să revenim acum la realitatea oraşului nostru, Chişinău. Ieri, împreună cu soţul meu, ne plimbam în apropierea blocurilor noi construite, şi spre mirare nu prea am văzut loc de joacă pentru copii. Clădirile înalte una lîngă alta, aşa că nu a mai rămas spaţiu rezervat pentru copii. Iar cînd am trecut pe lîngă un sector cu case private cu ogradă, chiar ne-am gîndit: cît de bine este pentru un copil, are unde să se joace, este afară la aer curat.

Părinţi aveţi grijă de copiii voştri ca să petreacă mai mult timp în aer liber, jucîndu-se cu mai mulţi copii, astfel va învăţa să comunice şi să se ingrereze uşor în societate!

Anunțuri

Entry filed under: Social.

Prevenirea obezităţii şi anemiei la copii! Minorii de la Lipcani vor fi eliberaţi prin amnistie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

August 2008
L M M M V S D
« Iul   Sep »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhivă

Statistica Blogului

  • 203,148 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: