Viitorul preşedinte al Africii de Sud se opune clar căsătoriilor homosexuale.

Septembrie 23, 2008 at 8:16 am Lasă un comentariu

Am avut ocazia pentru două săptămâni să ma aflu în Republica Sud Africană. Chiar dacă este cea mai sudică ţară, acest lucru nu o împiedică să fie în centrul presei din întreaga lume. Acest lucru se datorează în primul rând organizării Campiontului Mondial de fotbal din 2010, şi alegerilor prezedenţiale din anul viitor. În acest articol mă voi opri la alegerile prezedenţiale care vin. O dată cu destrămarea sistemului apartheid (în limba afrikaans înseamnă segregare), această ţară a pornit pe un nou drum al democraţiei cu drepturi egale pentru toţi cetăţenii, indiferent de culoare, rasă sau religie. Din 1994 Africa de Sud este condusă de Congresul Naţional African (CNA), şi mai mult de un deceniu acest partid deleghează preşedintele. Primul preşedinte ales după alegeri multirasiale a fost celebrul Nelson Mandela, şi de atunci această ţară are la conducere doar preşedinţi din acest partid. Se pare, că în viitorul apropiat la conducerea Republicii Sud Africane, vor fi doar reprezentanţii CNA. Este un lucru previzibil dat fiind faptul că istoria a fost destul de cruntă cu majoritatea negrilor din această ţară.

Unicul candidat la funcţia de preşedinte a ţării este actualul lider CNA, Iacob Zuma. După ce l-a învins pe acutalul preşedinte al actualul preşedinte al ţării Thabo Mbeki la funcţia de preşedinte al partidului, drumul lui Zuma spre preşedenţie a devenit mult mai uşor. Marele merit a lui Zuma, şi pentru asta este apreciat de majoritatea, este că se opune vehement căsătoriilor dintre homosexuali şi lesbiene. Chiar dacă în prezent Africa de Sud este una din puţinile ţări în care căsătoriile de acest fel au fost legalizate, Iacob Zuma a declarat în faţa a cîtorva mii de oameni că „în Africa de Sud căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex sunt o ruşine pentru întreaga naţiune şi pentru Dumnezeu” Imediat după această declaraţie, activiştii homosexuali au început a-l ataca prin practici bine cunoscute, acuzîndu-l că este homofob şi că nu respectă drepturile omului. Ba mai mult, că nici nu posedă abilităţi de a conduce un stat. Aceşti activişti uită însă, că datorită unor oameni ca Iacob Zuma, Nelson Mandela sau Thabo Mbeki, Africa de Sud este acum o ţară liberă. Aceşti oameni au stat zeci de ani în închisoare pentru a promova adevaratele libertăţi. Cu siguranţă că aceşti oameni nici pe departe nu s-au gândit că libetăţile pentru care au suferit vor fi înţelese greşit de unii. Dar un astfel de comportament al imoralilor nu trebuie să ne mire, deoarece Biblia exact aşa îi descrie pe oamenii care sunt implicaţi în relaţii homosexuale. Aceştia „sunt plini de viclenie, de răutate, de înşelăciune, de porniri răutăcioase, bârfitori urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi şi născocitori de rele”.

Zuma se pare că nu se va opri aici, şi a propus parlamentului ca să pedepsească căsătoriile dintre homosexuali şi lesbiene. Şi cum patidul său deţine majoritatea în Parlament această propunere are mari şanse să treacă, cu toată opoziţia vehementă a activiştilor gay.

Acum în ţara noastră cu orice preţ homosexualii încearcă să sfideze orice principiu doar ca să aibă drepturi depline. Mai trist este că cei care ar trebui să ne apere de imoralităţile impuse le iau apărare şi muşamalizează adevărul. Poate şi la noi, în prag de alegeri parlamentare, se va ridica unul din candidaţi şi va spune clar şi răspicat, că Moldova nu are nevoie de drepturi suplimentare pentru homosexuali. Şi că viaţa lor intimă este deja protejată de lege.

Reclame

Entry filed under: Politic, Social.

Funcţiile majore ale Mass Media Nu avem nevoie de astfel de ştiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Septembrie 2008
L M M M V S D
« Aug   Oct »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 203,211 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: