Groparii politici ai Moldovei

Octombrie 30, 2008 at 8:06 pm Lasă un comentariu

Aşa i-a caracterizat Vladimir Voronin pe concurenţii săi electorali la festivitatea consacrată celor 15 ani de la fondarea Partidului Comuniştilor din Moldova. Dacă e să o luăm după declaraţiile şefului statului, în Moldova avem doi concurenţi electorali, Partidul Comunist şi Groparii Politici. Evident sunt declaţii făcute înaintea unui război gata să înceapă. Iar pentru a părea mai siguri de victorie, Voronin a declarat că „partidul comuniştilor, neapărat va câştiga alegerile parlamentare din anul 2009 pentru a continua reformele , şi pentru a reântregi ţara.”. Aici vreau să îi aduc aminte şefului statului că aceste declaraţii au fost făcute şi în 2001 şi în 2005, iar o Moldovă unită nu avem, şi se pare că reglementarea conflictului nistrean e încă departe. Dar întorcîndu-ne la la legerile care vin, tot mai multe partide sunt sigure că vor depăşi pragul electoral, acest lucru l-au declart prin vocile conducătorilor lor. Aşa au declarat „liberalii” lui Mihai Ghimpu, „democraţii” lui Diacov, „democrat-liberalii” lui Filat. Mai nou sigur se arată de intrarea în oarlament şi noul lideri al Uniunii Centriste ex-premierul Vasile Tarlev. Mă întreb de unde atâta siguranţă în ei, ori caracterul şi faptele lor deja îi califică drept învingători? Ceia ce ştim , este că alegătorii vor face diferenţa între ei. Chiar dacă oficial campania electorală încă nu a început, sacul cu promisiuni ale candidaţilor în parlament s-a pornit prin ţară. Preliminariile pentru calificarea în parlament v fi una foarte dură, iar simplu cetăţean, în calitatea sa de arbitru va taxa evoluţia fiecăruia în parte. Recent am citit un articol pe portalul
www.moldovacrestina.net referitor la priorităţile alegătorilor la alegerile din 2009, unde majoritatea participanţilor la sondaj au spus că vor da prioritate caracterilor candidaţilor. Cu certitudine dacă au ajuns oameni publici, actualii actori politici merită respect indiferent de culoarea politică. Însă în situaţia în care se află Moldova cu toţi purtăm o parte de vină, şi toţi putem fi numiţi gropari ai Moldovei. Ajungi gropar prin atitudinea şi felul de a te implica în societate. Iar unii demnitari şi potenţiali concurenţi electorali îşi expun dragostea de ţară doar în ajunul marii bătăli electorale, şi repede o uită a doua zi după alegeri.

Preşedintele ţării a „aruncat” afirmaţia că, în Moldova avem „gropari politici” fără a da nume însă. Şi bine a făcut, pentru că pluralismul de idei îţi dă dreptul de avea propria părere la acest capitol. Din declaraţiile făcute de unii lideri politici, în săptămâna care a trecut, am înţeles că în Moldova toate partidele sunt rele şi doar unul este bun, acela pe care el îl reprezintă. Cu un astfel de ritm,toată clasa politică va intra în categoria groparilor. Conform definiţiei gropar este o persoană care se ocupă cu săparea de gropi pentru morminte. Fiecare partid în parte este un gropar prin felul cum atacă adversarii săi. Ori ca să ajungă la putere nu sapă gropi pentru alţii? Vreau ca anul 2009 să ne aducă la conducere oameni „pricepuţi şi încercaţi” pentru ca „domnia să dăinuiască”

Reclame

Entry filed under: Politic.

Oare de ce se revoltă LGBT ? Transformări demografice, viaţa familială şi sănătatea populaţiei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Octombrie 2008
L M M M V S D
« Sep   Noi »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 203,211 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: