Săptămâna declaraţiilor optimiste

Decembrie 15, 2008 at 10:44 am Lasă un comentariu

 Săptămâna care a trecut a fost o cursă a partidelor politice din Moldova în declaraţii optimiste. Şi toate aceste declaraţii vizau mult aşteptatul an 2009, când alegerile parlamentare vor separa grâul de neghină în aspect politic. Am urmărit cu atenţie fiecare lider de partid, şi am rămas intristat să vad că unica temă abordată sunt alegerile, iar alte lucruri sunt date cu uşurinţă la o parte., dar care sunt de o importanţă mult mai mare acum. Fiecare partid declară sus şi tare că anume el va intra în Parlament.

Partidul Libera Democrat prin vocea liderului său, Vlad Filat nu o dată a afirmat că va trece pragul electoral, şi deja vede cu cine va face alinţă în viitorul legislativ pentru debarcare comuniştilor. Declaraţii la fel de optimiste a făcut un alt lider al aripei liberale, şi anume Mihai Ghimpu, care este foarte sigur că va fi din nou deputat în Parlament. Declaraţii de acest gen au mai facut şi creştin-democraţii prin vocea lui Iurie Roşca, şi nu în ultimul rând fostul premier , în prezent lider al Uniunii Centriste, Vasile Tarlev care a afirmat că «nici nu se pune problema intrării în parlament». Un mesaj împăciuitor a avut liderii Partidului Democrat (PD), care au chemat opoziţia «să elaboreze o platoformă comună pentru parlamentarele din 2009». Nu mai vorbim de preşedintele Alianţei Moldova Noastră, sigur că va deveni succesorul lui Vladimir Voronin la preşedenţia ţării. După cum vedem partidele prin declaraţiile conducătorilor acestora sunt gata de lupta electorală. Însă problema e alta. Această luptă coboară de cele mai multe ori la atacuri la persoană, şi capătă un caracter murdar. Nu e secret pentru nimeni că liderii politici abia aşteaptă să iasă în faţa camerilor de luat vederi pentru aşi impune personalitatea lui şi a partidului prin denigrarea oponenţilor politici.

Ce bine dacă fiecare partid ar respecta nu doar declarativ cele patru funcţii ale partidului. Şi anume, funcţia electorală, ce prevede promovarea şi selectarea oamenilor de calitate şi integri pentru alegeri. O altă funcţie deloc neglijabilă este cea de formare a conştiinţei civice. Prin aceast partidele au menirea de a sensibiliza opinia publică la problemele majore ale societăţii. O a treia funcţie,care din păcate este neglijată este de a asigura raportului dintre guvernţi şi guvernaţi. Ce bine ar fi dacă orice lege care apare în Parlament să fie discutată cu societatea civilă, şi dialogul permanent cu cetăţenii să fie la cel mai înalt nivel. Ultima funcţie este cea de conducere. Anume această funcţie îi face pe politicieni să se avânte în declaraţii optimiste, dar tot o dată şi jignitoare. Biblia la acest capitol spune că «cetatea (ţara) se înalţă prin binecuvântarea oamenilor fără prihană, dar este surpată prin gura celor răi». Moldova poate fi înălţată prin oameni care să îi doară inima pentru binele aproapelui său, iar partidele politice pentru aceasta şi sunt menite. Acum depinde de cine sunt conduse.

 

 

 

Anunțuri

Entry filed under: Social.

Prea victimizaţi !! Despre homosexualitate la Radio Sănătatea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Decembrie 2008
L M M M V S D
« Noi   Ian »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,303 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: