De Crăciun s-au întâmplat

decembrie 23, 2008 at 7:19 am Lasă un comentariu

 Cu toţi am intrat în febra sărbătorilor de iarnă. Chiar dacă în Moldova naşterea Mântuitorului este celebrată într-un an de două ori, acest lucru mai puţin contează. În istoria omenirii s-au întâmplat mai multe evenimente interesante de Crăciun care au marcat cursul istoriei. Evident cel mai important este indiscutabil întruchiparea lui Dumnezeu cu scopul de a salva omenire, chiar dacă s-au întâmplat mai multe fapte remarcabile. Dar să începem cu cei mai vechi ani ai istorie după naşterea lui Hristos. De sărbătoarea Crăciunului în anul 800 Papa de la Roma îl încoronează pe Carol cel Mare ca împărat, iar în 1066 William 1 Cuceritorul este încoronat rege al Angliei. Pentru Statele Unite, această sărbătoare are o semnificaţie dublă, şi anume, generalul George Washington în anul 1776 îi i-a prin surprindere pe ostaşii germani învingându-i, astfel ducând la bun sfârşit lupta pentru independenţa SUA, iar generalul Washington devenind astfel, primul preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Tot în Statele Unite a apărut pentru prima dată şi Moş Crăciun, când scriitorul Washington Irving l-a portretizat într-o carte de a sa.

Naşterea Domnului Isus Hristos a fost sărbătorită indiferent de situaţia politică din lume. Astfel în perioada primului război mondial în anul 1914 trupele germane şi cele britanice, deşi rivale de moarte, declară un acord neoficial de încetare a focului pentru a sărbători Craciunul. Distinsul om politic englez, Winston Churchill, deţinând funcţia de premier al Marii Britanii, a folosit sfânta sărbătoare de Crăciun pentru a merge la Atena ca să stopeze războiul civil din Grecia, izbucnit o dată cu alungarea trupelor germane.

Crăciunul are o mare importanţă şi pentru poporul chinez. Anume în toiul aceste sărbători Chiang Kai-shek, preşedintele primului partid politic chinez după model european, promulgă o nouă Consituţie pentru China, în care este sipulat pentru prima dată în istorie votul universal, fapt care a contribuit esenţial la unificarea Chinei.

Pentru noi moldovenii, dar şi pentru întreaga planetă data de 25 decembrie are o conotaţie aparte. De pe harta politică a lumii dispare Uniunea Sovietică ca stat, iar Mihail Gorbaciov, primul şi ultimul preşedinte al colosului sovietic demisionează. Statul cu una din cele mai democratice Consituţii, însă în realitate cu un regim odios dispare pentru totdeauna. Anume în perioda sovietică, creştinii au avut de suferit enorm din cauza regimului comunist. Însă Domnul Isus Hristos a venit să aducă marea eliberare apentru cele 15 republic unionale. Acum cu toţi putem să ne bucurăm de marele privilegiu de a fi liberi, de a putea liber să citim Biblia fără a ne teme că vom face ani grei de închisoare, şi nu în ultimul rând de a frecventa biserica. Datorită lui Hristos, Moldova este acum o ţară liberă, iar această libertate o avem ca să fim rodnici în fapte bune. Nu degeabă cu aproape două mii de ani în urmă îngerii au adus o veste bună păstorilor de pe câmpiile oraşului Betleem «nu vă temeţi, în cetatea lui David , vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul» Fie ca această veste bună să ne unească, să ne facă mai buni, şi ca întodeauna să cautăm binele apropelui nostru indiferent de confingeri politice sau religioase. Crăciun fericit !!!

Reclame

Entry filed under: Politic. Tags: , , .

Copiii de la gradiniţa nr. 71 au trecut cursul Paint De ce S-a întrupat Hristos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

decembrie 2008
L M M J V S D
« nov.   ian. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,910 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: