Exemplul adevăratei căsnicii!

Februarie 26, 2009 at 4:01 pm 2 comentarii

fericire11Căsnicia este un edificiu care trebuie să fie reclădit zi de zi. (A. Maurois)

Dragostea înseamnă acţiune, nu doar o atitudine de bunăvoinţă. În Ioan 3:16 este scris: «Fiindcă atit de mult a iubit Dumnezeu lumea că a dat...» Apoi dragostea înseamnă a te implica în nevoile altora. Domnul Isus a locuit printre noi. Dragostea înseamnă a iubi necondiţionat pe cel care nu merită a fi iubit. «Domnul Isus ne-a iubit pe cînd eram noi încă păcătoşi». Urmărind exemplul frumos de dragoste a lui Dumnezeu ne este mult mai uşor să ne iubim soţul sau soţia noastră. Iată cum practic poţi arată această dragoste  pentru partenerul tau de căsătorie:

 1. Alege de bună voie să-ţi iubeşti partenerul orice ar fi şi pentru totdeauna prin atitudine, cuvînt şi faptă. Atunci cînd Dumnezeu ne-a creat pe noi, a pus în noi voinţă liberă, prin care îşi exercită puterea de a alege. Deaceea atunci cînd alegem să iubim, alegem să dăruim această dragoste partenerului nostru fără limite sau condiţii. Nu poţi să iubeşti doar pentru că vrei să-ţi schimbi partenerul. Caută tu să-ţi schimbi comportarea ca să împlineşti cu dragoste mai întîi dorinţele celuilalt. Nu înţeleg de ce tinerii în ziua nunţii lor promit prin legămîntul pe care îl încheie că se vor iubi la bine şi la rău, vor fi alături în lipsuri şi în belşug… dar, de multe ori dragostea devine egoistă şi condiţionată.
 2. Străduieşte-te să cunoşti tot mai mult pe celălalt pentru ca să-l poţi iubi cît se poate mai mult. Felul cum cineva se simte iubit este diferit de la individ la individ şi tocmai deaceea trebuie să-ţi cunoşti partenerul foarte bine. Cineva măsoară dragostea după faptul că soţul spală vesela, sau după cît timp petrec cei doi împreună şi altele. Străduieşte-te să înveţi limbajul dragostei pe care partenerul tău îl înţelege şi apoi arată-ţi dragostea în aşa fel încît celălalt să nu aibă nici o îndoială în această privinţă. Un alt lucru important este să spunem partenerului nostru ceea ce ne face să ne simţim iubită şi invers. În felul acesta căminul dragostei voastre va creşte în fiecare zi.

 3. Începe să aplici ceea ce ai învăţat ca să dărui dragostea, nu cruţa nici un efort. Nu uita că dragostea este ceea ce faci şi nu doar ceea ce simţi. Depune tot efortul, imaginaţia şi creativitatea că să araţi dragostea faţă de partenerul tău zilnic. Ascultă cu inima de ce are nevoie soţul sau soţia şi apoi caută să împlineşti practic nevoile şi dorinţele celuilalt.

Reclame

Entry filed under: Social.

Nu fă glume pe seama cuiva! Cum să faci faţă presiunii anturajului

2 comentarii Add your own

 • 1. Alexei Tentiuc  |  Martie 4, 2009 la 7:41 pm

  Foarte bun articol. Imi place blogul si ma rog ca cit mai multi oameni sa găseacă aici raspuns la intrebarile care îi frămintă.

 • 2. Filat Sergiu  |  Martie 13, 2009 la 9:02 am

  O casatorie va dura atunci cind dintre cei doi va fi o dragoste adevarat, neprefacut si frumoasa asa cum ne invata Domnul Isus Hristos. Un articol care vorbeste despre dragostea adevarata http://fiicredincios.wordpress.com/2009/03/12/dragostea-adevarata/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Februarie 2009
L M M M V S D
« Ian   Mar »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 203,211 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: