Ştefan Urâtu- „homosexualii provoacă societatea civilă”.Partea II

Martie 11, 2009 at 9:27 pm Lasă un comentariu

Continuarea interviului  acordat de candidatul independent  Ştefan Urâtu acordat Ziarului Liber. 

Radu. Blendarencu. În cazul în care veţi fi ales deputat, ce veţi face pentru a redresa starea în care a ajuns celula societăţii – familia?

Ştefan Urâtu .Eu şi pâna acum am făcut multe lucruri pentru familiile din Moldova. Voi încuraja ca structurile diplomatice ale Moldovei din străinatate să lucreze mai mult pentru familiile plecate peste hotare. În legea privind structurile dipolomatice, este stipulat că una din obligaţiile lor este de a apăra cetăţeanul plecat în ţara respectivă.Voi contribui la dezvoltarea serviciilor pentru familiile de moldoveni din străinatate şi ca reîntregirea familiilor să aibă loc mai uşor. Dar cel mai important şi evident este ca să oprim acest exod, care atentează direct la familie ca şi valoare, este de a deschide locuri de muncă acasă, să creăm o bază bună de investiţii, astfel ca cetăţenii noştri să activeze aici, acasă.

R.B. Domnule Urâtu, are nevoie Moldova de termenul «orientare sexuală» în Legea Pentru Prevenire şi Combaterea Descriminării ?

Ş.U. Nu , eu consider că nu este nevoie de acest termen, pentru că trezeşte doar discordie. Eu consider că este nevoie doar de termenul non-desriminare. În cazul minorităţilor sexuale vreau să spun că ele abuzează foarte mult. Dacă până în perioada sovietică ei poate erau reprimaţi , acum ei sunt acei care abuzează pe seama aceasta, ei provoacă ură. Eu am spus-o şi cu alte ocazii, atunci când faci o declaraţie îţi asumi unele responasbilităţi. Dacă te-ai declarat că eşi gay, trebuie să suporţi şi consecinţele. Asta cum ar fi daca eu aş spune că eu sunt cel mai deştept, s-ar găşi 50 care m-ar contrazice foarte repede. În concluzie aş spune că ceea ce încearcă să promoveze aşa-zisele minorităţi sexuale nu este decât ură şi disensiuni în societate

R.B. Cum credeţi, legile aprobate de Parlamentul republicii Moldova, întotdeauna coincid cu realităţile ei? Şi aici mă refer la una din ultimile legi aprobate de Parlament care vizează violenţa părinţilor faţă de copii, care prevede că pedeapsa părintească este violenţă.

Ş.U. Eu doresc să confirm că multe din legi la noi se fac la modă. Se dau bani pentru prevenirea violenţei în familie, atunci se inventează şi violenţa ca să se îndreptăţească aceşti bani. Se vorbeşte despre traficul cu fiinţe umane şi respectiv apar şi jertfe ale traficului de fiinţe umane. Dar care după datele organizaţiilor străine, cum le aduc acasă fug repede înapoi.

Statul are nevoie de statistici, de aceea multe din legi nu corespund contextului în care trăim noi. Şi aici vreau să spun un paradox, în Republica Moldova ministerele primesc bani cu cât sunt mai multe infracţiuni, crime şi aşa mai departe, multe din ele sunt mărite artificial.

R.B … dar cum consideraţi, trebuie un părinte să îşi pedepsească copilul pentru neascultare?

Ş.U. Eu sunt pedagog şi vreau să spun că trebuie de făcut o delimitare a pedepsei. Pedeapsa fizică nu este admisibilă. Deşi eu am lucrat cu copii dificili, de exemplu în Tiraspol, şi uneori era greu să nu aplici pedeapsa fizică. Un pedagog renumit din Rusia, Uşinski spunea că dacă copilul este încăpăţinat şi nu te ascultă, pedeapsa fizică este benefică. Nu trebuie de confundat pedeapsa fizică cu violenţa. Da, sunt categoric împotriva violenţie şi o condamn. Eu însă sunt de părerea că statul nu trebuie să se implice în viaţa privată a familiei. Dacă copilul nu este vătămat, ci pur şi simplu părinţii i-au aplicat o cureluşă la locul moale, asta nu va fi o crimă, dar dacă îi este spart capul sau i s-a rupt mâna, pentru asta avem Constituţia, care protejează şi garantează integritatea fizică a omului.Deseori, cu părere de rău, cetăţenii într-o situaţie doresc ca statul să aibă o intervenţie cât mai mare şi imediat peste o zi tot ei devin victima aceste implicări a statului.

R.B Domnule Ştefan Urâtu, sunteţi un politician sincer?

Ş.U. Eu consider că sunt prea sincer. Şi este bine că toţi politicienii să răspundă la această întrebare.

R.B. Care este mesajul Dvs. pentru cititorii “Ziarului Liber”?

Ş.U. Dacă vor vota puţini pentru mine, va fi o tragedie pentru oameni. Dacă vor vota mai mult decât 3 % pentru mine, iarăşi voturile se vor distribui democraţilor. Dar avându-l pe Urâtu în Parlament, drepturile omului vor fi ca un fir roşu în toată legislaţia ţării.  Dacă până acum tot s-a căutat ceva nou, acum pentru prima dată este alternativa în persoana lui Ştefan Urâtu.

 

 

Anunțuri

Entry filed under: Politic.

Principii creştine în politica olandeză Cum să te bucuri întotdeauna?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Martie 2009
L M M M V S D
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 203,148 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: