Oameni de la care ai ce învăţa !

martie 16, 2009 at 9:54 am 2 comentarii

Zilele aceasta am studiat despre Iosua,  unul din cei mai străluciţi conducători ai poporului Izrael. Iosua a avut un succes imens în activitatea sa, şi vreau ca să învăţăm şi noi de la viaţa acestui om, şi trăirea lui cu Dumnezeu.

Ucenicul lui Moise – Iosua a fost crescut în Cuvântul lui Dumnezeu de Moise, pe care l-a slujit în deaproape. Biblia menţionează că Moise avea o mare încredere în ucenicul său, pe care l-a promovat. Iosua a dat deasemenea dovadă de o devoţiune extraordinară faţă de Dumnezeu şi credincioşie de învăţătorul său. Peste tot unde merg şi dacă am posibilitatea spun la oameni că am şi eu un învăţător care mă creşte în Cuvântul lui Dumnezeu, şi pentur care am un respect şi o credincioşie deosebită, şi pentru care îi mulţumesc mult. Numele lui este Vasile Filat. Din exemplu lui Iosua vedem încă o dată cât de important este să ai un învăţător care să te ghideze în viaţă şi în deciziile tale.

Bărbat cu Duhul lui Dumnezeu – Cartea Numeri 28:18, ne spune că Iosua era un bărbat cu Duhul lui Dumnezeu. Doar oamenii cu Duhul lui Dumnezeu pot face schimbări în bine pentru ţara în care trăiesc.

Curajos – Dea lungul vieţii sale, Iosua a dat dovadă de curaj. Atunci când a fost trimis de învăţătorul său, Moise, âmpreună cu alte 11 iscoade să cerceteze ţara Canaan, pentru a intra în ea, nu s-a speriat de locuitorii acestei ţări aşa cum au făcut-o marea parte a delegaţiei. Ci împreună cu un alt curajos, Caleb au spus adevărul, şi au încercat să ridice duhul întregii naţiuni al lui Izrael, coborât de doar 10 inşi. Prin urmare pentru curajul de a spune adevărul, era gata să fie ucis cu pietre chiar de fraţii lui fricoşi.

Credincios – Datorită credinţei de care a dat dovadă în faţa lui Dumnezeu,Iosua a fost răsplătit din plin. Doar el împreună cu Caleb au intrat în ţara promisă de Dumnezeu, Canaan, iar restul răzvrătiţilor şi fricoşilor eu pierit în pustie. Necredinţa poporului Izrael i-a adus încă 40 de ani de pustie, iar credinţa a doi oameni a fost răsplătită.Crezi tu în promisiunile lui Dumnezeu? Crezi în Domnul Isus din toată inima? Nu uita, necredinţa ta, va atrage consecinţe grave, iar credinţa, te va salva.

Viziune – Iosua era un om al viziunii. De cele mai multe ori, în societate apar crize din cauza lipsei de viziune a liderilor. Oamenii devin tot mai înguşti în viziunile lor. Iosua a ţinut mereu să spună poporului său «Dumnezeu ne va duce în ţara aceasta şi ne o va da»

Relaţie cu Dumnezeu – Un lider trebuie să aibă o relaţie strinsă cu Dumnezeu. Din păcate liderii politici pe care îi avem, se îndepărtează tot mai mult şi mai mult de Dumnezeu. Iar acest lucru atrage consecinţe negative atât asupra lor, cât şi a naţiunii noastre. Iosua a stat aproape de Cuvântul Domnului.

Aşteaptă vremea potrivit – Un lider va aşteapta înntodeauna vremea potrivită. Atunci când a ajuns conducător, Iosua nu a făcut nimic din capul lui, dar a aşteptat vremea potrivită. Şi Dumnezeu i-a spus clar când trebuie să acţioneze. Şi asta pentru că avea Duhul lui Dumnezeu.Noi oamenii de multe ori încercăm singuri să acţionăm, bazându-ne pe părerile oamenilor sau acţionând emoţional. Dar Dumnezeu ştie cel mai bine când e vremea potrivită pentru fiecare din noi.Iosua ştia acest adevăr, şi acest lucru i-a adus succes.

Toate aceste lucruri le-am descoperit studiind manualul de studiu biblic inductiv «Iosua», pe care îl recomand fiecăruia.

 

 

 

 

 

 

Reclame

Entry filed under: Social.

Bătălia pentru indecişi. Qvo vadis Domini ??

2 comentarii Add your own

  • […] “PIINE CA-N SOMN”…  Duhul Egiptenilor Intr-o Semintie Aleasa Vino şi vezi! Oameni de la care ai ce învăţa !  “Cercetare” la biserica… Concentrează-te (1, 2, 3)  Ce […]

  • 2. Alexandru Curbet  |  martie 16, 2009 la 11:41 pm

    un exemplu frumos .Am observat că Biblia ne prezintă multe exemple extraordinare de trăire . Secretul lor este foarte simplul -o inimă dedicată lui Dumnezeu .Să dea Domnul să avem o naţiune bogată în astfel de oameni .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

martie 2009
L M M J V S D
« feb.   apr. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,892 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: