Qvo vadis Domini ??

Martie 17, 2009 at 5:36 pm Lasă un comentariu

 Acum cinci ani în India s-a desfăşurat o conferinţă ştiinţifică cu tema „Qvo vadis Domini” sau „Încotro mergem  Doamne ?”. Scopul aceste conferinţe a fost de a prezenta lumii întregi pericolul avortului pentru familie, societate şi naţiuni. La această conferinţă a fost prezent şi academicianul din Moldova, Gheorghe Paladi. Chiar dacă au trecut 5 ani de la acea conferinţă, lucrurile în opinia profesorului Paladi s-au înrăutăţit considerabil în Republica Moldova. Familia nu mai are nici o valoare, şi în acest ritm riscăm, ca în 50 de ani populaţia Moldovei să scada la 2 milioane, sau şi mai rău. În opinia  profesorului Paladi principala cauză a situaţii jalnice demografice se află  exodul masiv al femeilor, care pleacă în perioada cînd sunt apte din punct de vedere reproductiv,  circa 70% din  ele sunt plecate în căutarea unui lucru mai bun. O altă cauză este relaţiile sexuale în afara casătoriei. Adolescentele îşi încep viaţa sexuală la 13-14 ani, astfel riscându-şi sănătatea lor, şi creşte riscul de a nu mai putea să aibă copii. „Creşterea libertinajului este o crimă împotriva familiilor din Moldova”, a ţinut să afirme Paladi şi duce la răspândirea bolilor venerice.  Cât ţine de avort, în opinia şefului clinicii de Obstetrică, situaţia este încă straşnică. De exemplu în  anul 2007 în Moldova s-au făcut 100 mii de avorturi să-i zicem  legale, dar numărul avorturilor neânregistrate ar fi  de 300-400 de mii anual. „Aceasta este tragedia Moldovei, şi apoi ne întrebăm încotro mergem noi Doamne” a ţinut să sublinieze Gheorghe Paladi.

Soluţia pentrua diminua cât mai repede posibil  mărirea numărului de avorturi, doctorul Paladi, crede că ar trebuie scos  în afara legii avortul, caci este o crimă. Apoi o altă soluţie ar fi încurajarea  celulei societăţii care este familia, caci doar aici, un copil poate să crească în dragoste părintească. Şi nu în ultimul rând, autorităţile care vor veni curând ar trebuie să înceapă o camapanie naţională de a informa tinerii din Moldova despre riscul riscurile pe care le poate aduce un avort.

Personal nu am văzut la nici un partid în programul electoral să fie atins şi acest subiect. Şi mă întreb de ce?  Deja plătim cu toţii pentru sângele copiilor avortaţi ?  Este timpul că statul să intervină, nu de alta dar prezicerile academicianului Paladi s-ar putea adeveri cât mai curând.

Anunțuri

Entry filed under: Social.

Oameni de la care ai ce învăţa ! O consecinţă a liberalismului- Epidemie de SIDA la Washington

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Martie 2009
L M M M V S D
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 203,148 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: