De ce unii oameni ajung să fie săraci?

martie 25, 2009 at 8:13 pm Un comentariu

saracieAflîndu-ne în plina desfăşurare a campaniei electorale, auzim de la fiecare partid că vor combate sărăcia, prin faptul că vor majora salariu, aşa ca să acopere coşul minim de consum, indemnizaţii şi alte proiecte de felul acesta care sunt destinate unui trai mai bun. În alegerile precedente se făceau aceleaşi promisiuni, dar iată că sărăcia a rămas, ba şi mai rău peste un milion de cetăţeni  au plecat la muncă peste hotare. Care este cauza sărăciei?

Sfintele Scripturi, ne prezintă cîteva cauze, de ce unii oameni ajung să fie săraci şi soluţii pentru a combate sărăcia:

sebastian_enache_saracie1. Iubeşte munca. Sunt unii tineri care vreau să cîştige mulţi bani, fără să facă ceva. Cine nu munceşte ajunge sărac. La Proverbe 28:19 este scris: „Cine îşi lucrează câmpul are belşug de pâine, dar cine aleargă după lucruri de nimic are belşug de sărăcie.”

daruieste2. Fii darnic. Dărnicia dă naştere la bogăţie. Împarte cu cel ce n-are, chiar din ceea ce ai. Nu-ţi trebuie să ai mult ca să dai celui lipsit, dar din puţinul tău, dă celui mai sărac ca tine. Macedonienii din sărăcia lor lucie, au dat cu bucurie peste măsură de mare pentru slujitorii Evangheliei.

Din rîndurile de mai sus vedem că sărăcia este tot din cauza oamenilor, atitudinii lor faţă de bogăţii, dorinţei aprinse de a se îmbogăţi. Pînă la urmă nu este nimeni de vină că eşti sărac, decît doar tu. Poate nu-ţi place să munceşti, cauţi să cîştigi un ban foarte uşor, fără a depune un efort. Sau poate din cauza zgîrceniei ai ajuns sărac? Oricare nu ar fi cauza nu poţi învinui pe nimeni pentru că de tine depinde, fie că eşti sărac, fie că eşti bogat.

3. Caută pe Domnul. Atunci cînd recunoşti păcatul tău, şi cauţi pe Dumnezeu dintr-o inimă curată, El este credincios şi drept ca să te binecuvînteze şi să nu duci lipsă de nimic. Psalmistul David spunea în unul din psalmi:  Domnul este păstorul meu,  nu voi duce lipsă de nimic.  Apoi,  puii de leu duc lipsă şi li-e foame, dar cei ce caută pe Domnul nu duc lipsă de niciun bine, spune psalmistul David. Poate ai bani destui, dar tot te simţi sărac, atunci caută pe Dumnezeu, cheamă-L în inima ta şi vei bogat aici pe pămînt şi te vei face bogat şi pentru veşnicii.

 

Reclame

Entry filed under: Social.

Transnistria- joc electoral !! PSD-ul lui Braghiş susţine pe homosexuali

Un comentariu Add your own

  • 1. Vasile  |  martie 25, 2009 la 10:03 pm

    Multumim Domnului ca ne-a dat maini ca sa putem lucra si picioare sa mergem ca sa cautam cit de bun este El. Slava lui !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

martie 2009
L M M J V S D
« feb.   apr. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,894 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: