Secretele vindecării lui Isus

Martie 29, 2009 at 7:15 pm Lasă un comentariu

Astăzi la serviciul bisericii Bunavestire a fost predicat mesajul „Secretele vindecării lui Isus”  din cartea Evanghelia după Marcu.  Mesajul a fost predicat de preotul bisericii Vasile Filat.

Toţii oamenii au nevoie de vindecare în aceste zile, în care bolile parcă se înmulţesc tot mai mult, şi sunt tot mai greu de controlat. Într-o prezentare făcută de preotul bisericii, ni s-a arătat că doar în zona Malinei Mici, care pe drept este numită principalul punct medical al ţării, zilnic la aceste spitale vin în jur 10 mii de bolnavi din întreaga ţară. Am văzut cât de important ca în această  zonă a oraşului să existe o prezenţă evanghelică ca aceşti oameni să fie vindecaţi şi fizic şi spiritual. Astfel  făcea şi Domnul Isus.

I Domnul Isus vindeca pentru întârirea mărturiei E vangheliei (Marcu 1:21-28). Domnul Isus Hristos care este Dumnezeu din Dumnezeu, putea foarte uşor să vindece toţi bolnavii dintr-o dată, însă El a ales ca ceea ce face el să întăreasca mai mult puterea Evanghelie. 

II Domnul Isus făcea bine când putea (Marcu 1:20-31)

Aflând că soacra lui Petru (unul din ucenicii Săi) este bolnavă, Isus nu a trecut pe lângă ea, şi a viandecat-o. Apoi Biblia mai spune că când putea Domnul Isus vindeca orice boală fizică.

III. Domnul Isus din Evanghelie făcea prioritatea numărul unu

Trăim vremuri când tot mai puţini preoţi facă din Evanghelie o prioritate, şi acest lucru se răsfrînge şi asupra creştinilor. Prea puţini îşi fac o disciplina de a studia zilnic Sfintele Scripturi. Domnul Isus a făcut o prioritate din a SPUNE Evanghelia prin cuvinte, nu doar printr-o purtare frumoasă. Apoi Isus Hristos nu a venit în lume să facă filantropie, ci să vestească Evanghelia la absolut toţi oamenii, prin cuvinte.

IV Ce vindecaţi să fie martori (Marcu 1:40-45)

Scopul Domnului Isus era ca cei vindecaţi ulterior să devină martori Lui. De multe ori sunt momente când trebuie să taci, anume pentru înaintarea Evangheliei. Fiecare om s-a născut ca să fie un martor al Domnului Isus. Nimeni din noi nu este în această lume la întâmplare, avem un scop bine definit. dar de fiecare din noi ţine alegerea. Prin urmare putem fi sănătoşi fizic, dar bolnavi de cea mai mare şi grea maladie, care este păcatul, şi atunci din perspectiva veşnicie este o tragedie să mori neîmpăcat cu Domnul Issus. Dar poţi să fii bolnav fizic, însă să trăieşti în pace cu Isus Hristos, care este stăpânul oricărei vindecări. Tu de ce boală suferi? De ce?  Nu uita că Isus Hristos te aşteaptă, El vrea ca tu să fii un om vindecat. O vindecare care ţine doar de tine.

www.bunavestirea.md

www.moldovacrestina.md

Anunțuri

Entry filed under: Social.

Cum am trăit meciul Moldova- Elveţia. Primul în luptă şi ultimul din ea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Martie 2009
L M M M V S D
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 203,148 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: