Primul în luptă şi ultimul din ea

martie 30, 2009 at 4:02 pm Lasă un comentariu

 Uitându-mă la dezbaterile electorale televizate, am observat că elitei politice din Moldova îi lipseşte un lider care ar putea să intre primul pe câmpul de luptă şi ultimul să iasă de pe acesta. Să fie gata să lupte pentru binele întregului popor până la capăt. Am observat de asemenea, cu stupoare, că liderismul politic se limitează doar la o ideie a unui partid, şi nici de cum la una naţională. Sau, poate naţională din perspectiva multitudinilor de promisuni, dar în rest cam aici se termina noţiunea de lider. Istoria politicii mondiale, a cunoscut cazuri când, în situaţii de criză, s-au ridicat oameni, care au stat tare pentru salvarea naţiunii în care trăiesc. Să ne amintim doar de fostul preşedinte american Franklin D. Roosevelt. A ajuns la preşedenţia Statelor Unite într-o perioada de criză fără precendent în istoria Statelor Unite, şi a promis că va schimba lucrurile în bine în doar 100 de zile. Ceea ce a şi făcut. Prin urmare a devenit unul din creatorii lumii în care trăim, şi un model de preşedinte pentru multe generaţii. Cu durere în inimă am constatat că noi încă nu avem asemenea lider. Poate şi din această cauză în competiţia electorală, nu s-a găsit nici unul care să îşi asume eşecurile politicii moldoveneşti, toţi recunosc că e tragedie starea în care a ajuns familia în Moldova, apoi sistemul de învăţământ este la pământ din lipsa cadrelor, dar nu se găseşte nici un lider să îşi asume aceste nereuşite. Concurenţii electorali ne-au obişnuit cu scuze foarte diplomatice şi convingătoare, s-au mau rău, cu acuze la adresa oponenţilor electorali, dar ecuaţia problemelor rămâne neschimbată şi consecinţele erorilor le suportăm cu toţi. Un lider va plânge şi va cauta soluţii zi şi noapte pentru binele oamenilor. Şi aici nu sunt visător de loc, ba mai mult, sunt foarte realist, şi cred, că după 5 aprilie vom avea asemenea lideri, care după ce au auzit rezultatul final să spună aidoma lui lui Roosevelt, că va face o schimbare în bine în cel mai scurt timp posibil.

Apoi această campanie ne-a arătat clar cum nu trebuie să fie un lider politic. Unii candidaţi furaţi de această campanie electorală, din zelul lor de a demonstra că ei merită a fi votaţi, aruncă cu bârfe şi gunoaie în toţi oponeţii electorali. Şi eu mi-am pus mare nădejde în unii politicieni care mai apoi şi-a bătut joc de încrederea mea. Un lider, în opinia mea, nu va admite aşa ceva. El va cauta pacea, atâta cât ţine de el, în raport cu alţii, şi va spune numai adevărul, fără a ataca valoarea omului în sine.

Unul din cei mai mari lideri care au trecut pe acest pământ fără îndoială a fost Domnul Isus Hristos. El a fost un lider în slujirea oamenilor, în comunicarea Evangheliei şi relatarea adevărului absolut. Oamenii care au învăţat de la El, au avut mari succese. Poate e cazul ca şi politicienii din Republica Moldova să se întoarcă cu faţa la Isus, şi atunci, cu siguranţă, priorităţile multora se vor schimba, dar şi percepţia lor despre lider.

 

Reclame

Entry filed under: Politic.

Secretele vindecării lui Isus Agenda homosexualilor dată pe faţă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

martie 2009
L M M J V S D
« feb.   apr. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,910 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: