Cum să aduc pe cei dragi la Hristos?

aprilie 6, 2009 at 9:54 pm Un comentariu

Despre acest subiect a vorbit preotul Vasile Filat al bisericii BunaVestire, ieri duminică, 5 aprilie. Cu siguranţă că nu este nimeni care să nu aibă rude, prieteni, membrii familiei care încă nu au încheiat un legământ personal cu Dumnezeu. Pentru aceasta Sfintele Scripturi ne prezintă 7 principii de a conduce pe cei dragi la Hristos.

1. Realizează nevoia mântuirii lor. Fii conştient că ei au nevoie de mântuire, de salvare. Dă-ţi seama că ei au nevoie de mântuire, că vor merge în iad dacă nu se vor pocăi.

2. Crede în mântuirea lor. Nu ceda, chiar dacă nu vezi acum vreo schimbare în viaţa lor. Poate le vesteşti Evanghelia de mulţi ani, şi ai obosit, crezînd că mântuire nu mai este pentru ei. Nu te împăca cu gîndul că nu se mai poate face nimic pentru ei. Crede că şi ei pot fi mântuiţi.

3. Prinde momentul potrivit să le vesteşti Evanghelia. Vezi toate posibilităţi şi oportunităţile pe care poţi să le foloseşti pentru a vesti Evanghelia la cei dragi. Intreprinde orice măsură numai ca cei dragi să audă de Domnul Isus Hristos. Fii în acţiune permanent. Acum este o posibilitate grozavă de a vesti Evanghelia prin sărbătoarea Paştelui. Aşa că folosiţi-o. O poţi face direct vizitînd rudele, prietenii, părinţii şi să le vorbeşti despre pocăinţă, mântuire etc. Deasemenea, o poţi face şi printr-o felicitare de Paşte.

4. Nu te lăsa descurajat de obstacole. Multe obstacole pot să apară, de exemplu, părinţii nu te mai primesc acasă, sau prietenii s-au lepădat de tine, te rîd, te batjocoresc. Toate acestea nu trebuie să te împiedice în a vesti Evanghelia Domnului Isus Hristos.

5. Fii creativ. Conform textului de la Marcu 2:1-12, cei patru inşi au fost creativi, prin faptul că au desfăcut acoperişul casei unde era Isus şi, după ce l-au spart, au coborît pe acolo patul în care zăcea slăbănogul. Aceşti bărbaţi văzînd că nu pot trece prin mulţime au folosit imaginaţia lor, şi au spart acoperişul, numai ca slabănogul să fie vindecat.

6. Fii gata să contribui material. Aceşti patru inşi, cînd au desfăcut acoperişul, cu siguranţă că şi-au asumat chieltuielile materiale. Pentru a conduce pe cei dragi la mântuire este nevoie să contribuim material, să fim gata să jertfim cu timpul nostru, cu banii noştri. Chiar acum de sărbători, fii gata să petreci timp cu cei dragi, să dai din bunurile tale şi alte lucruri.

7. Slăveşte pe Isus pentru minunile Lui. Acel slăbănog, care a fost vindecat, îndată s-a sculat, şi-a ridicat patul, a ieşit afară în faţa tuturor, aşa că toţi au rămas uimiţi şi slăveau pe Dumnezeu.

Cine din cei dragi ai tăi nu sunt încă mântuiţi? Ce oportunităţi ai acum să le vesteşti Evanghelia? Cine te descurajează sau te impiedică să vesteşti Evanghelia? Ce poţi face ca să depăşeşti obstacolele? Cum vei folosi timpul şi banii tăi la mântuirea celor dragi?

Doresc ca fiecare din noi, să facă un  plan bine stabilit de evanghelizare a rudelor, prietenilor, şi să acţioneze imediat.

Reclame

Entry filed under: Biserica BunaVestire, Social.

Partea bună a paharului, o nouă opoziţie în Parlament! Comuniştii nu au nevoie de dialog politic

Un comentariu Add your own

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

aprilie 2009
L M M J V S D
« mart.   mai »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,910 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: