Femeia înţeleaptă…

Aprilie 9, 2009 at 8:54 am 3 comentarii

femeia-inteleapta Proverbe 14:1 este scris: «Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa…».Citind tot capitolul 31 din Proverbe, am observat cîteva sfaturi practice cum să fii o femeie înţeleaptă.

Se îngrijeşte de treburile casei. Ea este cea care are grijă să fie curat, să fie ordine peste tot. Chiar dacă avem un serviciu, grija de casă este pe responsabilitatea femeie, lucrul de acasă trebuie făcut. În acest capitol am văzut că femeia reuşeşte să facă toate lucrurile casei. Cum îi reuşeşte? Ea ştie să împartă responsabilităţile copiilor, ceea ce ne arată că o femeie înţeleaptă este şi o bună administratoare. Pe lîngă faptul că femeia este responsabilă de curăţenia, ea trebuie să facă şi mîncare. Poate eşti una din femei care nu-ţi place să faci mâncare, să speli vesela, oricum trebuie să o faci. Nu poţi lăsa aşa. Toate lucrurile se învaţă. Nimeni nu se naşte ştiind deja să pregătească mîncarea, dar toate se învaţă de la părinţi, cei din jurul tău. Chiar dacă este aşa, atunci căută să găseşti ceva frumos, plăcut chiar şi în spălarea veselei, sau în culinărie. Care sunt lucrurile care nu-ţi plac să le faci, ce ţine de îngrijirea casei? Caută să găseşti ceva frumos în această, schimbăţi atitudinea faţă de aceste lucruri şi cu siguranţă că vei reuşi să le faci pe toate şi la nivelul cel mai înalt. O mîncare dacă nu pui inimă atunci cînd o faci, nici nu se primeşte gustoasă. Deaceea este important ca tot ce faci să faci cu Dumnezeu ca pentru Dumnezeu, şi pentru persoana pe care o iubeşti. Şi încă ceva, atunci cînd obosim să nu zicem: «Am obosit, nu mai pot, mai fă şi tu».

Îşi planifică bine timpul. În proverbe 31:15 este scris: «Ea se scoală cînd este încă noapte, şi dă hranei casei sale, şi împarte lucrul de peste zi slujnicilor sale». Să nu pierdem timpul în zadar, să ne organizăm bine programul zilei, poţi să faci o listă cu lucrurile importante pe care trebuie să le faci astăzi. Este important ca le realizezi în ordinea priorităţilor. Împarte-ţi timpul înţelept. De multe ori sunt lucruri care numai pierd timpul, nu este greşit să te dezici de unele lucruri care vezi că numai îţi fură timpul care este atît de preţios. Aceste este un secret, succes, dacă doreşti să realizezi ceea ce ti-ai propus pentru această zi. Nu lenevi multe zile la rînd. Pentru că se aducă prea multe lucruri de făcut, şi atunci este mult mai greu să le reuşeşti pe toate. Odihnă este urmată de o muncă grea şi istovită, dar dacă tu stai acasă, şi nu faci nimic şi stai numai în pat şi te odihneşti. O femeie înţeleaptă nu pierde timpul în zadar, dar se gîndeşte cum să amenajeze casa să arate mai bine, mai plăcută.

Fie ca toate femeile să urmeze exemplul frumos din proverbe 31, şi astfel să ne zidim casa noastră.

 

Anunțuri

Entry filed under: Social.

Dezinformare continuă 10 Aprilie – Post pentru izbavirea Moldovei

3 comentarii Add your own

 • 1. medusza  |  Aprilie 9, 2009 la 11:33 am

  Si in timpul asta barba-su ce face? Doarme sau zace cu telecomanda in mana pe canapea?
  Wow! Proverbele astea sunt facute sa bage in cap femeilor ca sunt un fel de slujnice ale casei, ca viata lor trebuie sa aiba doua job-uri, unul normal de 8 ore, altul permanent, in casa.
  Ce-ai zice de niste proverbe despre un real parteneriat intre soti, in care unui spala vase, altul gateste, unui da cu aspiratorul, celalalt sterge geamurile?
  Suna mai ok pentru un cuplu unde cei doi soti se respecta si se trateaza egal.
  Cred ca ar trebui sa depasim vremea in care femeia era considerata proprietatea barbatului, slujnica lui.

 • 2. Radu Blendarencu  |  Aprilie 10, 2009 la 10:19 am

  Draga cititoare,

  nu asta am avut in vedere ca femeia ar fi o roaba, dar ea este cea care imparte lucrul, copiilor, sotului, si tot ea verifica daca a fost facut sau nu, asa ca sa fie o armonie. La noi in familie sotul de cele mai dese ori spala vesela, ca sa ma ajute. Este un lucru normal. Dar daca as sta toata ziua acasa, si nu as face nimic, si sa astept ca seara sotul sa vie si sa spele vesela. Deci, asta am avut in vedere. Bine, atunci voi scrie si un articol cum trebuie sa fie un sot in familie. Nici pe departe nu am zic ca sotul trebuie sa stea cu telecomanda in mina pe canapea. Pur si simplu, am dedicat un articol doar sotiilor.

 • 3. cristina  |  Aprilie 14, 2009 la 3:05 pm

  Daca ar fi sa ne luam exact dupa Biblie, in special Proverbe 31, femeia ar trebui sa faca in casa ceea ce este nevoie. Un singur lucru nu a facut femeia din Proverbe pe care femeile de azi le fac: au un loc de munca. Este de datoria sotului sa lucreze la servici, este de datoria sotiei sa stea acasa si sa aiba grija de casa si copii. Totul este astfel in balanta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Aprilie 2009
L M M M V S D
« Mar   Mai »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 203,148 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: