Sărbătoarea Floriilor!

Aprilie 17, 2009 at 8:50 pm Lasă un comentariu

flori-de-marÎn săptămîna patimilor, Isus Hristos a hotărît să meargă la Ierusalim, fiind motivat de Însuşi Dumnezeu. Scopul Lui era să se prezinte ca şi Mesia într-un mod deschis, în faţa tuturor. Acum El încurajează pe cei care proclamau Numele Lui, ştiind că după cîteva zile tot aceşti oameni vor striga: „Răstigneşte-L”. 

Cînd s-a apropiat vremea în care avea să fie luat la cer, Isus Şi-a îndreptat faţa hotărît să meargă la Ierusalim. (Luca 9:51)

Sărbătoarea Floriilor este o sărbătoare frumoasă, o sărbătoare a florilor care aduc bucurie. Dacă doreşti să-ţi vezi soţia zîmbind, dăruieşte-i flori, şi atunci vei vedea bucurie pe faţa ei. Cînd ultima dată i-ai dăruit flori? Zilele acestea m-am oprit în pădurile Hînceştiului, ca să culeg un buchet de flori de cîmp, care erau aşternute ca un covor, pe alocuri galben, în alte locuri albastru. În timp ce culegeam acele flori, mi-a apărut în minte scena dela florii, cînd oamenii se bucurau, aruncau ramuri de finic, aşterneau hainele lor, în această atmosferă triumfală întîlneau pe Împăratul Împăraţilor, DOmnul Domnilor, Isus Hristos. Din acest eveniment am observat cîteva frumuseţi şi anume:

1. Frumuseţea ascultării. Evanghelistul Matei, explică cel mai bine acest eveniment, în capitolul 21:1-10. Cei doi ucenici au arătat o ascultare totală faţă de Domnul Isus, aşa cum este scris:

„Ucenicii s-au dus, şi au făcut cum le poruncise Isus”.Matei 21:6

Cînd au fost întrebaţi de ce aveţi nevoie de măgăruş, ei au răspuns: „Domnul are trebuinţă de el.” Aceşti doi ucenici au recunoscut atotputernicia şi autoritatea lui Isus, ca şi Domn în viaţa lor personală. Apoi, ei nu au adăugat nimic de la ei, ci întocmai cum a spus Isus, aşa au transmis mai departe. Ascultarea de Domnul Isus ne califică ca şi ucenici ai Lui. Binecuvântarea vine în urma ascultării de El, şi atunci cînd recunoaştem toate lucrurile sunt de la El şi pentru El.

2. Frumuseţea bucuriei. Toată mulţimea aceea se bucura, lăudau cu glas tare şi strigau:

„Osana, Fiul lui David! Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului! Osana în cerurile preaînalte!” (Matei 21:9)

Împărăţia lui Dumnezeu are calitatea bucuriei, iar tu nu ai nici un motiv să fii trist şi mîhnit. De ce s-au bucurat oamenii? Ei nu s-au bucurat de crucea lui Isus, de Împărăţia lui Dumnezeu, ci s-au gîndit la problemele lor sociale, personale, la reaşezarea Israelului, şi prosperarea lui. Pasiunea pentru Împărăţia lui Dumnezeu lipseşte în zilele noastre. Ne amăgim că avem doctrină sănătoasă, dar nu avem bucurie.

3. Frumuseţea lacrimilor. Isus fiind în Ierusalim, a plîns pentru această cetate. Ierusalim din traducere înseamnă oraşul păcii, oraşul lacrimilor. La Ierusalim Isus a venit să se lupte cu sine însuşi, nu cu cei din cetate. Apoi şi tu, poţi avea pace, numai dacă eşti împăcat cu Dumnezeu, dacă ai o relaţie personală cu El, şi asta poţi avea dacă îţi ceri iertare de la Dumnezeu, şi putere să nu mai faci lucrurile care nu sunt plăcute Lui. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Anunțuri

Entry filed under: Social.

Când Moldova a avut cele mai libere alegeri ? Hristos a Înviat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Aprilie 2009
L M M M V S D
« Mar   Mai »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,306 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: