Slăbire excesivă – un pericol pentru viaţă!

Mai 14, 2009 at 8:42 am Lasă un comentariu

Astăzi dimineaţa mă uitam la ştirile ProTv, şi am rămas şocată să văd cum în România fetele din cauza slăbirii excesive au ajuns la spital. Ele povesteau că la început mîncau mai puţin, iar apoi nici apă nu au băut. Femeile fără formă, cărora li se văd coastele, au fost, până nu demult, “tiparul” manechinelor ideale. Admirate şi copiate de multe adolescente din întreaga lume, multe dintre “manechine” care defilează pe podiumurile marilor case de moda suferă de o boală care pîna în final poate chiar ucide, aceasta este anorexia. Anorexia sau mania slăbitului a început să facă victime şi în România şi tinde să devină un fenomen. Nu m-aş mira dacă şi în Moldova slăbitul ar face victime, pentru că aud pe foarte multe fete că doresc să slăbească. Incercările disperate ale unei femei de a fi cît mai slabă pot, în final, să-i fie fatale.

Din păcate, acest fenomen care pînă nu demult era în România doar subiect de ştiri externe, astăzi a început să facă victime şi printre tinerele din România. Cu toate ca anorexia este mai des întâlnită în rândul manechinelor, şi femei obişnuite încep să “îmbrăţişeze” acest mod de viaţă. Cel mai recent exemplu este cel al unei bucureştence care la vârsta de 27 de ani a murit de anorexie. Inainte de a muri, tînăra a ajuns să cântărească 38 de kilograme. In decurs de 11 luni a fost internată de mai multe ori pentru a fi tratată de anorexie, care deja îi provocase probleme hepatice, hormonale, oboseala cronică şi diabet.

Anorexia este o tulburare de alimentaţie manifestată printr-o frică iraţională faţă de creşterea în greutate, ura faţă de alimente pentru că “îngraşă” şi imagine deformată asupra propriului corp. Specialiştii spun că boala îşi face debutul la fete cu vîrste între 13 şi 20 de ani, dar îi afectează si pe bărbaţi, într-o mult mai mică proporţie. Statisticile mondiale pe această temă sunt îngrijorătoare – două persoane din zece mor. Eforturile medicilor nutriţionişti de a combate această boală sunt dificile din cauza că diagnosticul e foarte greu de pus pentru că, în cele mai multe dintre cazuri, anorexicele se feresc de medici.
Un ajutor pentru tinerele care ajung să sufere de anorexie pot fi însa părinţii, în special mamele. Specialiştii au identificat două tipuri de mame al căror comportament poate provoca propriilor copii tulburări de alimentaţie: cele care nu-şi laudă copiii, iar aceştia se refugiază ori se răzbună prin înfometare, dar şi cele prea posesive, care-şi impun concepţiile şi nu-i ajută să-şi dezvolte personalitatea.

Nu este greşit să slăbeşti, sau să te menţii în formă, dar este important ce fel de metodă aplici pentru a slăbi? Cu siguranţă, în urma acestui articol,  nu vei mai aplica foamea de lungă durată. Cel mai sănătos mod de a slăbi este: practicarea regulată a sportului; cina să o iai nu mai tîrziu de orele 18. Aveţi grijă de sănătatea Dumneavoastră, că-i mai scumpă decât orice în lumea aceasta. Mulţumeşte-te cu sănătatea pe care ti-a dat-o Dumnezeu, şi spune cumj a spus si psalmistul David: „Te laud Doamne, că sunt o făptură aşa de minunată!”

Anunțuri

Entry filed under: Social.

Cum a apărut principiul prezumţiei nevinovăţiei? Gândul zilei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Mai 2009
L M M M V S D
« Apr   Iun »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,305 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: