Musulmanii se impun în Moldova cu ajutorul Europei

Iunie 20, 2009 at 8:11 am 7 comentarii

Au trecut vremurile când Ştefan cel Mare îşi punea fiecare zi în pericol pentru a apăra Moldova de invazia turcilor otomani care evindet aveau drept scop şi ,musulmanizarea Europei. Ceea ce nu au putut face atunci musulmanii, au făcut acum cei de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului care a pronunţat hotărârea Talgat Masaev contra Moldovei (cererea nr 6303/05). Reclamantul Masaev este musulman, şi a hotărât să înregistreze Centrul Spiritual al Musulmanilor, cererea dânsului fiind respinsă. Guvernul Moldovei a motivat refuzul prin faptul că în Moldova 97% din populaţie sunt creştini. Ulterior Masaev a fost amendat cu 360 de lei pentru practicarea unei religii nerecunoscute de stat. Evident acest caz a stârnit mari controverse la CEDO, care i-a dat dreptate liderului musulamnilor din Moldova. Acesta va trebuie să primească despăgubiri morlae şi materiale de 2526 de euro. Judecătorii europeni au învinuit Moldova că încalcă drepturile la libertatea de gândire de conştiinţă şi de religie. Acum o dată ce au primit verde de la Curtea de la Strasbourg, o altă speranţă a musulmanilor se leagă de ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Assif Chaudhry. Potrivit situ-lui www.islam.com.ua, înaltul oficial a declarat pentru cotidianul Pakistan Post că va fi primul american de origine pakistaneză care va depune jurământul cu mâna pe Coran (n.a. Cartea Sfântă a musulmanilor). Aceştia speră că o dată cu venirea noului ambasador în sfârşit religia lor va fi recunoscută oficial şi în Moldova.

Este adevărat că într-o democraţie fiecare are dreptul de a practica religia pe care o vrea el, însă dacă ne ghidăm după acest principiu cum rămâne cu creştnii care trăiesc în ţările preponderent musulmane?. Potrivt publicaţiei Vox Vocis cele mai severe persecuţii le îndură creştinii în ţări ca Coreea de Nord şi Arabia Saudită, Iran Afghanistan. Această listă este urmată de încă 50 de state unde creştinii efectiv sunt omorâţi pentru credinţa lor. Unul din cazurile care au cutremurat lumea creştină a fost cel din Arabia Saudită, unde un tată şi-a ucis fiica, după ce i-a tăiat limba şi a ars-o, după ce fiica lui s-a converit la creştinism. În această ţară converitrea la creştinism reprezintă un pericol mortal iar creştinii străini nu au dreptul la servicii de închinare, nu mai vorbim de localnici. După cum vedem Curtea Europeană a Drepturilor Omului ar trebuie să ia note şi cu privire la situaţia creştinilor persecutaţi în ţările arabe, dacă este o instituţie care cu adevărat respectă drepturile omului. Probabil că cei de la apreciata instituţie europeană nu au citit Coranul care îndeamnă adepţii credinţei musulmane la violenţă. Dacă veţi deschide la Sura 48:16 care spune «Luptaţi cu ei s-au convertiţii la Islam», «Ucideţii (creştinii, evreii) oriunde îi întâlniţi»(Sura 2:187), şi exemple de aceste ar putea urma mai multe.

Cu siguranţă musulmanii moldoveni nu se vor opri aici, şi vor pune mari presiuni asupra autorităţilor statului pentru a le înregistra organizaţiile lor. Dar ceea ce îmi doresc este ca Guvernul înainte de a lua o decizie să ia foarte bine seama la toate ţările unde creştinii mor din cauza musulmanilor, dar şi la consecinţele grave care vor veni în urma legiferării mişcării islamice în Moldova.

Anunțuri

Entry filed under: Islam.

Cum trebuie să fie un lider? Despre coacăza neagră!

7 comentarii Add your own

 • 1. Ion Grosu  |  Iunie 20, 2009 la 10:26 am

  1. Tu propui Moldovei să urmeze exemplele Coreii de Nord, Arabiei Saudite, Iranului şi Afghanistanului şi să interzică un cult.

  2. CEDO nu are mandat în ţările menţionate.

  3. Dacă pentru „97% din populaţie” (dac-ar fi aşa…) înregistrarea unui ONG echivalează cu impunerea musulmanilor în Moldova e ceva putred în Danemarca voastră.

  Nu ştiam că „practicarea unei religii nerecunoscute de stat” este o contravenţie 🙂

  Foarte creştineşti sugestii date guvernului: „ţineţi vă rog musulmanii în ilegalitate”. Să se ascundă în peşteri!

  Citind blogurile din categoria creştinism mi s-a creat impresia că Dumnezeu fie dă credinţă fie minte. În afară de Vasile Filat şi Savatie Baştovoi nimeni nu mişcă un neuron.

 • 2. Radu Blendarencu  |  Iunie 22, 2009 la 9:40 am

  Draga Ion,
  Nu nici intr-un caz nu propun asa ceva.Fiecare om are libertatea absoluta de a face ce vrea el. Prin acest articol am dorit doar sa arat unde putem ajunge noi daca se va inregistra o asemenea organizatie. Este foarte adevarat ca CEDO nu are mandat in aceste tari, eu doar am facut o paralela.
  Vreau doar sa privesti la exemplu Olandei unde islamul este deja oficial , si cum au de suferit in prezent de pe urma legiferarii acestia.
  O zi cit mai buna

 • 3. Ion Grosu  |  Iunie 23, 2009 la 5:34 pm

  În privinţa respectării drepturilor omului noi avem încă mult de lucru să ajungem la „suferinţele” Olandei. În Moldova o generaţie întreagă creşte fără părinţi şi fără susţinere din partea societăţii, corupţia instituţională şi cea morală e o normă, legile există doar pe hîrtie.

 • 4. Radu Blendarencu  |  Iunie 23, 2009 la 8:22 pm

  Ai dreptate Ion, in Moldova drepturile omului sunt doar pe hirtie, iar in realitate vezi si tu ce se intimpla. Dea Domnul ca dupa alegerile care vin sa avem o guvernare cu adevarat democrata, si care va respecta drepturile omului.
  Apoi ma doare si pe mine ca Moldova pe zi ce trece devine un orfelinat tot mai mare. Eu zic ca impreuna putem face ceva pentru tara noastra.

 • 5. sergiu capcelea  |  Februarie 25, 2011 la 10:26 am

  eu nu am nimic contra islamului,dar sedeti voi la voi acasà,nouà nii bine si fàrà de musulmanii vostri.ducetivà in pace de aici,din moldova.

 • 6. sergiu capcelea  |  Februarie 25, 2011 la 10:28 am

  ajunge atita publicitate cu islamul vostru

 • 7. sergiu capcelea  |  Februarie 25, 2011 la 10:29 am

  oamenii din moldova faceti atentie acuma cit nui tirziu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Iunie 2009
L M M M V S D
« Mai   Iul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 203,148 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: