Să protejăm natura

Iunie 26, 2009 at 7:11 am 1 comentariu

“Natura este arta lui Dumnzeu cel veşnic ” zicea Dante Aligheri. Şi de felul cum protejăm această artă pe care totuşi gratis am primit-o, aşa o vom avea. Suntem martori cînd spaţiul verde este tot mai murdar, şi parcă pe nimeni nu îi mai interesează curăţenia din parcuri, comune şi oraşe. Ce este mai tragic, că tot mai puţini oameni nu mai au grijă nici de curăţenia din faţa casei unde trăiesc. Fiecare vrea ca cineva să le facă ordine. Astfel aerul devine mai poluat cu nemijlocita implicare a noastră. De multe ori sunt martor cînd trecătorii pe stradă aruncă hîrtii, ţigări, peliculă, de parcă nu trăiesc în ţara aceasta. Dar se ştie bine, că de felul cum se păstrează curăţenia aşa este şi inima omului. Deci o inima curată nu va face murdarie, însă o inima murdară şi indiferantă, nu are decît să o facă. . Caci ce este în inimă acea se reflectă şi în viaţa de zi cu zi. Schimbarea unei naţiuni depinde nemijlocit de felul tău zilnic de a acţiona în relaţii cu oamenii din jurul tău şi nemijlocit de felul cum te raportezi la mediul încunjurător. Eu am decis ca să fac tot ce depinde de mine ca localitatea din care provin să fie curată. De aceea la iniţiativa primăriei comunei Lăpuşna împreuna cu sportivii din sat am făcut strâns gunoiul aruncat de localnici. Prin aceste acţiuni am dorit să încurajam tinerii sportivi să aibă grijă de curăţenia din satul lor, şi apoi ca să trezim dorinţa localnicilor de a păstra localitatea cât mai curat posibil. Prin acest exemplu am dorit să încurajez ca fiecare din noi să protejeze natura, şi chiar mai mult, să contribuie la înfrumuseţarea ei.
Acum mai mult ca niciodată avem marea responsabilitate de a ajuta natura să revină la ceea ce a fost odată. Să lăsăm la o parte atitudinea egosită de a ne folosi de ceea ce a creat Dumnezeu atât de perfect pentru om, şi să începem chiar din următoarea minută să culegem acele gunoaie aruncate pe jos. Mediul ambiant devine un organism cu plămânii tot mai afectaţi din cauza atitudinii noastre de a neglija cele mai elementare elemente ale bunului simţ poluând mediul înconjurător. Uneori prin simplu fapt că stăm indiferenţi.
Într-un final aş dori să spun că natura are nevoie de mine şi de tine. Nu contează cine eşti, astăzi ea, natura te cheamă la o colaborare de pe urma căreia vom benificia doar noi oamenii. Şi anume, să păstrăm natura curată. Iar rezultate efectele nu vor întârzia să apară.

Anunțuri

Entry filed under: Raţiune.

Despre coacăza neagră! Nu este un model pentru tineri

1 comentariu Add your own

  • 1. suciu robert  |  Mai 27, 2012 la 4:39 pm

    :l doamne din asta nu ma pot inspira

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Iunie 2009
L M M M V S D
« Mai   Iul »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,306 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: