Ce bine ar fi daca concurenţii electorali…

iulie 15, 2009 at 12:15 pm Lasă un comentariu

Vor spune adevărul . Prea puţini concurenţi în campania electorală spun adevărul aşa cum este. Numeni nu doreşte să admită că au greşit. Ascultam ieri dezabterile electorale dintre reprezentantul comuniştilor şi lidera PNL, Vitalia Pavlicenco, şi am rămas cu un gust amar, să aud cum reprezentantul partidului de guvernământ minte cu neruşinare la aşa zisele «reforme» din agricultura ţării noastre. Dacă vreţi să vedeţi adevăratele reforme faceţi o mică excursie prin sate şi veţi vedea în ce stare se află pământurile noastre.

Nu ar bârfi . Aceast lucru face din clasa politică de la noi să rămână corigenţi la capitolul bunul simţ. Aduceţi-vă aminte doar declaraţiile şefului statului referitor la partidele de opoziţie, sau atacurile verbale la adresa primarului general al capitalei. Şi din păcate mă opresc iarăşi la comunişti care folosesc un limbaj murdar la adresa tutror care nu gândesc ca ei. Din păcate limbajul comuniştilor l-au adopata şi alte partide. Biblia spune că «cei cu o inimă stricată sunt o scârbă înaintea Domnului, dar cei ce umblă fără prihană Îi sunt plăcuţi»

 Ar asculta oamenii, nu doar oameni să îi asculte. Dacă oamenii ar învăţa să asculte nu doar şi să vorbească atunci ar afla cu adevărat care sunt nevoile reale ale oamenilor. Din nefericire politicienii nu prea doresc să asculte omul de rând, ci se concentrează prea mult pe ce vor spune ei oamenilor, indiferent le place să audă aceasta sau nu.

Ar aprecia concurentul. Avem în ţară multe partide. Aceasta este şi un rod al democraţiei. Însă e rău faptul că fiecare partid vede în concurentul său electoral un duşman al ţării, şi nici de cum un coleg cu care împreună ar putea face mult bine omului de rând în particular şi ţării în general. Alegerile vin şi se duc, iar ceea ce contează este să rămâi cu un un nume bun. Cu regret avem partide care vede în oponenţii săi electorali, duşmani ai statului.

Ar face ceva pentru oameni. Nu e neapărat să fii parlamentar ca să faci bine oamenilor. Să fii parlamentar nu e o profesie, ci o datorie sfântă faţă de cei ce te-au ales. Dacă scopul candidaţilor este de a-şi satisface ambiţiile persoanele,atunci degeaba mai candidează. Apostolul Pavel în scrisoarea sa adresată creştinilor din biserica din oraşul Filipi, îi îndeamnă pe aceştia ca «fiecare din voi să nu se uite la foloasele lor, ci şi la foloasele altora»(Filipeni 2:4)

Ar avea frică de Dumnezeu.  „Frica Domnului este începutul ştiinţei; dar nebunii nesocotesc înţelepciunea şi învăţătura” spun Sfintele Scripturi. Tot Biblia mai spune că „frica de Domnul este şcoala înţelepciunii”. Şi nu în ultimul rând” frica de Domnul este un izvor de viaţă, ea ne fereşte de cursele vieţii”.

Una peste alta datoria noastră este ca să mergem cu toţi la alegeri şi să facem alegerea corectă.

Reclame

Entry filed under: Politic.

Încă o dată despre grija bătrânilor din Moldova Prietenii mei campioni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

iulie 2009
L M M J V S D
« iun.   aug. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 204,892 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: