Greşeli ce trebuie reparate

Septembrie 7, 2009 at 12:31 pm Lasă un comentariu

Zilele acestea am vorbit cu un prieten de al meu care locuieşte de 12 ani în oraşul Kiev, despre competenţa oamenilor care conduc Moldova. Şi ambii am constat că Moldova deşi dispune de un capital uman , din cele mai multe ori am fost conduşi de oameni care au slujit intereselor înguste unui grup sau altul sau au elaborate legi care au adus multe semen de întrebare. Am ales să scriu acest articol din prisma faptului că foarte curând se va allege un nou govern, care cel puţi va avea un an la dispoziţie să lucreze pentru a schimba situaţia lucrurilor din Moldova. Vreau să aduc  doar câteva exemple negative ale guvernăriii communiste care sper că nu le  vor repeta actuala guvernare, ba mai mult va încerca să le repare urgent.

Cu toţii ştim că o societate sănătoasă depinde de felul cu este ea educată. Se pare că miniştri din  guvernare comunistă au acordat prea puţin  atenţie acestui subiect, ba mai mult au elaborate legi total împotriva educaţiei integre a societăţii. Şi aici mă refer controversatele modificări din Codul Penal  prin care pedeapsa părinteasca este calificată drept violenţă, sau  introducerea sintagmei periculoase de “orientare sexuală” în legislaţia Moldovei. După cum vedem deputaţii din legislativul trecut au creat premise ca viitorii criminal  şi legile imorale să aibă un cadrul legal favorabil.

O altă eroare a guvernării precedene este alegerea funcţionarilor publici în funcţie de preferinţele politice ale acestora, chiar daca uneori erau mai puţin competenţi în funcţiile  deţinute. Unii din ei s-au remarcat doar prin docilitatea excesiva faţă de partid, nu însă şi de interesele vitale ale ţării. Un caz aparte sunt şi acţiunile cu character  extrem al şefului statului, care într-o zi vizitează  Mănăstirea Putna, iar a doua zi merge şi se închină la monumental lui Lenin . Sfintele Scripturi spun clar, că nut e poţi închina şi lui Dumnezeu şi lui Mamona, însă prin aceste acţiuni  Voronin, a sfidat credinţa ortodoxă, care a avut foarte mult de suferit din cauza acţiunilor lui Lenin. Nu mai vorbim deja de limbajul fostului şef al statului , care nu făcea faţă unui şef de stat, orice ar zice alţii. Tot şeful statului a iniţiat unele sărbători care nu au mai fost în Moldova. Mă refer la sărbătoarea vinului, care nu face decât să încurajeze masiv folosirea băuturilor spirtoase, în condiţiile când moldovenii suferă enorm la acest capitol.

Întorcându-le la erorile miniştrilor comunişti. Una din ele este indiscutabil “deshumarea ” lui Lenin. Ministru de atunci al culturii Veceslav Madan a ordonat reinstalarea chipului de granit a liderului bolşevic Lenin, în centru oraşului Bălţi. Dacă veţi face o călătorie de la sudul Moldovei până la nord, veţi vedea mai multe monumente care îl reprezintă pe aces tom , total străin valorilor noastre. Noua guvernare va trebuie să înlăture aceste mostre sovietice, şi să le înclocuiasă cu oameni care au plâns  şi au luptat pentru acest pământ.

O altă  problemă, pe lângă alte multe, este democratizarea postului public de televiziune. Acest post nu este zi în care să mintă cu neruşinare opinia publică, culmea, chiar pe banii ei. Poate acum îşi vor da seama cei din conducrea postului naţional de televiziune că nu e nimic veşnic, şi vor încerca să aducă adevărul aşa cum este oamenilor, dar nu unul trumchiat şi tendenţios.

Până  ca noua guvernare să repare greşelile foştilor guvernanţi mai este un hop, şi anume decizia Curţii Constituţionale, care va decide legalitatea sau nu a instituirii lui Mihai Ghimpu în funcţie de preşedinte al Parlamentului. Sperăm că această instituţie va judeca la rece, şi corect, dar până atunci  noua guvernare trebuie să ştie că “planurile nu izbutesc, când lipseşte o adunare care să chibzuiască, dar izbutesc când sunt mulţi sfetnici” Proverbe (15:22)

 

Reclame

Entry filed under: Politic.

Dacă te-ai pus chezaş Lipsa de bun simţ în transportul public

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Septembrie 2009
L M M M V S D
« Aug   Oct »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 203,211 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: