Credinţa fără fapte este zadarnică

Septembrie 17, 2009 at 9:13 am Lasă un comentariu

Zilele acesta am încheiat sesiunea Homiletica, sau arta predării, din cadrul Institului Biblic Inductiv din Moldova. Ca profesor, timp de două săptămâni l-am avut pe Alexei Tentiuc, care ne-a predat foarte simplu şi pe înţelesul nostru. În cadrul acestei sesiuni am studiat cartea Iacov. În timp ce studiam am simţit cum Dumnezeu îmi cizelează carcterul şi mi-a arătat aspectele din viaţa mea unde greşesc. Am învăţat care este diferenţa dintre ispită şi încercare şi care este rezultatul lor.

Fraţii mei să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, care unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdarea. Dar răbdarea trebuie să îşi facă desăvârşit lucrarea pentru ca să fiţi desăvârşiţi, şi să nu duceţi lipsă de nimic.” (Iacov1:3-5).

Din aceste versete vedem că încercările din viaţa noastră sunt felurite, şi ele ne antrenează răbdarea din noi. Încercările în viaţa unui creştin au ca scop desăvârşirea lui şi să nu ducă lipsă de nimic. Pe când ispita are cu totul alt scop.

„Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit. Apoi pofta, când a zămislit, dă naştere păcatului, şi păcatul o dată înfăptuit aduce moartea. (Iacov 1:14-15)

 Tot din această carte Dumnezeu ne învaţă să avem o credinţă vie  în Domnul Isus, însoţită de fapte. Credinţa vie este gata să moară pentru Domnul Isus, şi pentru aproapele său. O credinţă vie va căuta mai mult la foloasele altora decât la ale sale şi nu va căuta niciodată la faţa omului. Pe când o credinţă moartă nu are fapte, este egoistă, şi Biblia spune că este o credinţă drăcească.

Tu crezi că Dumnezeu este unul şi bine faci; dar şi dracii cred şi se înfioară. Vrei dar să înţelegi om nesocotit, că credinţa fără fapte este zadarnică”( Iacov2:19-20)

În Moldova 95 % din populaţia ţării s-au declarat creştini, însă dacă ne uităm în jur, faptele lor de cele mai multe ori, nu sunt compatibile cu credinţa pe care o spun că o au. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să avem o credinţă vie în Domnul Isus Hristos, şi apoi credinta pe care o avem în Isus să se manifeste prin faptele noastre. Atunci cu siguranţă ţara noastră va purta pe drept numele de ţară creştină.

Anunțuri

Entry filed under: Biserica BunaVestire.

Ucrainenii dau o palmă homosexualilor Demnitatea umană şi drepturile omului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Septembrie 2009
L M M M V S D
« Aug   Oct »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,262 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: