Un tânăr ce a mers împotriva societăţii şi a culturii vremii

Septembrie 25, 2009 at 10:46 am 1 comentariu

Prin acest articol vreau sa vedem cum un tânăr a ajuns conducătorul unui stat şi prin deciziile luate de el, a reuşit să întoarcă o naţiune întreagă cu faţa spre Dumnezeu. Contextul în care trăia nu era diferit de loc cu acela în care trăim noi. Deşi s-a născut într-o familie unde predomina răul, iar tatăl său, şi bunicul au condus statul evreu, ei toţi au făcut ce este rău înaintea Domnului prin hotărârile lor. S-au închinat la idoli, au „vărsat  mult sânge nevinovat” (2 Împăraţi 21:10-16), şi a umplut întreaga ţară de idoli. Biblia spune că predecesorii acestui tânăr au făcut ce este rău înainte Domnului. Ei bine, crescând într-un asemenea context poate crezi că proverbul moldovenesc aşchia nu sare departe de trunchi, dar acest tânar, Iosia, a mers împotriva culturii părinţilor său, împotriva societăţii, şi împotriva culturii neamului său. Ajuns împărat la o vârstă fragedă, Iosia a început să îl caute pe Dumnezeu, pentru, Izrael era poporul lui Dumnzeu, însă faptele lor erau total î,potriva lui Dumnezeu. Moldova ca şi stat la fel, s-a declarat creştin ortodox, însă oare cum ne sunt faptele noastre şi care este relaţia şi atitudinea conducerii faţă de Dumnezeu? Iosia fiind conducător al ţării, a făcut ce este bine înainte Domnului, şi nu s-a abătut de la adevăra nici la stânga nici la drepata. Nu poţi fi azi cu Lenin şi mâine să aprinzi o lumânare în catedrală!. Deasemenea Iosia  ca şi conducător a început să îl caute pe Dumnezeu „în al optulea an al domniei pe când era înca tânăr a început să caute pe Dumenzeul tatălui său David” (2 Cronici 34:1-8). Şi nu s-a oprit aici, a văzut că tot răul se trage de la faptul că poporul a uitat de Dumnezeu şi se închina la idoli, atunci Iosia, „a început să curăţe Ierusalimul de idoli, de chipuri cioplite, şi de chipuri turnate” (2 Cronici 34:1-8). Dacă e să facem o călătorie prin ţară vom vedea o sumedenie de astfel de chipuri, care nu îi plac lui Dumnezeu. Acest tânăr conducător nu s-a oprit până când nu a curăţit ţara de idoli.  Acum când avem o nouă guvernare cu mulţi tineri la conducere, sper ca aceştia să îl caute pe Dumnezeu şi apoi să înceapă a conduce Moldova după Scripturi.

Dar să ne întoarcem la Iosia şi să vedem cum a acţionat el mai departe. Următorul pas a fost contruirea bisericilor dărâmate. Oamenii de atunci ca şi cei de azi, uită să mai calce pragul bisericii, şi uită să cheme numele Domnului în viaţa lor. Iosia a rămas surprins să vadă că Cartea Legii, sau Sfintele Scripturi erau uitate undeva prin păragini. Vedem noi oare vre-o diferenţă dintre vremuri? Mă tem că nu! Ştiţi ce a făcut Iosia când a aflat că mânia lui Dumnezeu este peste ţara lui?  Biblia spune că „i s-a mişcat inima, s-a smerit înaintea Domnului”, şi” i-a adunat pe toţi  bătrâniii lui Iuda şi ai Ierusalimului pe toţi în casa Domnului şi cu toţi preoţii. Le-a citit înaintea tuturor toate cuvintele din cartea legământului (Biblia)” (2 Împăraţi 23:1-3).  Ca rezultat toată  elita societăţii, şi toţi conducătorii de atunci ai ţării au intrat în legământ cu Dumezeu, îndatorându-se să urmeze pe Domnul.

După cum vedem, acest rege, nu s-a orientat pentru a ridica economia ţării, cu toate că era foarte important şi aceasta, nu a căutat să se certe cu cei din jur, dar a început o reformă la nivel spiritual, căci şi-a dat seama la timp că dacă vrei să faci ceva în viaţă trebuie să îl ai pe Dumnezeu în inima ta. Fie noul Guvern să înceapă cel puţin să îl caute pe Dumnezeu, şi să ia decizii conform Sfintelor Scripturi, şi o să se convingă de rezultatul mare pe care îl vor avea.

Reclame

Entry filed under: Politic.

De ce PD-ului Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi a Familie? Guvernele care au marcat istoria Moldovei

1 comentariu Add your own

 • 1. Curbet Alexandru  |  Septembrie 25, 2009 la 2:10 pm

  dă de gândit…
  în adevăr cel mai important este să -ţi refaci relaţia cu Dumnezeu.
  sper că politicienii noştri aşa vor face.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Septembrie 2009
L M M M V S D
« Aug   Oct »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 203,211 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: