Destabilizare politică continuă

Octombrie 19, 2009 at 6:25 pm Lasă un comentariu

Săptămâna trecută întreaga suflare moldovenească a trecut prin primul act terorist înregistrat în Moldova.  Atentatul cu grenadă în timpul sărbătorii Hramului capitalei a adus foarte multe semne de întrebare. Îmi aduc aminte cum imediat după ce fostul partid de guvernământ a trecut în opoziţie,  toată mass media afiliată acestora a îndemnat populaţia „să se opună în mod paşnic noului regim”. Şi de atunci se tot opun, prin acţiunile sau inacţiunile lor. A doua zi după atentat, când toată lumea număra victimele deflagraţiei, comuniştii în cel mai cinic mod acuza noua guvernare de iresponsabilitate şi a cerut demisia ministrului afacerilor interne acuzândui de iresponsabilitate. Acţiunea comuniştilor este cinică şi din considerentul că ceea ce  s-a produs pe 7 aprile este peste ceea ce s-a întâmplat în seara hramului oraşului. În urma evenimentelor din 7-8 aprilie întreaga guvernare comunistă ar fi trebuit să îşi dea demisia pentru felul cum au minţit o ţară întreagă şi pentru crimele făcute de poliţiştii aserviţi puterii de atunci. Unde mai pui că comuniştii prin vocea unuia din lideri, Iurie Muntean a cerut o investigaţie internaţională pentru a elucida soluţionarea acestui proces. Aceasta nu este decât un nou truc politic, dat fiind faptul că anume PCRM a refuzat în cel mai categoric mod ca experţii internaţionali să vină la Chişinău pentru a ajuta să scoată la suprafaţă a adevărului de la 7 aprilie. Premierul Vlad Filat a calificat această declaraţie drept o „abordare stranie a comuniştilor”.  Dar după cum vedem, tupeul actualei opoziţii nu are margini, şi nu se va opri până când nu se vor pocăi de toate faptele lor. Poate ar trebui ca şi noua guvernare să ia o decizie fermă în acest sens, şi anume de a condamna comunismul de la cea mai înaltă tribună a ţării, aşa cum au făcut-o multe ţări din Europa.

Dar întorcându-ne la atentatul cu grenadă din centrul Chişinăului în timpul concertului nu prea înţeleg apatia de care a dat dovadă forţele de ordine. Unii analişti califică evenimentul dat drept o nesupunere a forţelor de ordine faţă de noua conducere a ministerului, altfel nu se explică cum la o asemenea manifestare, o prezenţă mare de persoane, poliţie şi Serviciul de Informare şi Securitate sunt obligate să ia măsuri de securitate, să asigure ordinea publică, să urmărească situaţia. Dar culmea în momentul incidentului, când făptaşul a fugit de la locul crimei, în raza vizibilităţii nu a fost nici un poliţist care l-ar fi putut opri pe acela care fugea de la locul exploziei.  Dacă ne aducem aminte la orice acţiune publică din oraş, erau foarte mulţi poliţişti, pe când acum de Hram, numărul lor era surprinzător de mic.  Iarăşi memoria mă duce la declaraţiile liderului comuniştilor moldoveni, care afirma recent, că „terasele din Chişinău s-au umplut de oameni din lumea interlopă”. Toate aceste acţiuni se încadrează perfect în scenariul comuniştilor de a destabiliza situaţia din ţară. Poate aici ar trebuie de inclus şi acţiunile de protest ale pensionarilor care la rândul lor au cerut acelaşi lucru ca şi comuniştii, adică demisia primarului şi atentie, a noii guvernări.

În concluzie aş dori să afirm că în Moldova există forţe politice care doresc cu orice preţ destabilizarea şi nici de cum reconcilierea. Alegerile preşedintelui statului ne vor demonstra cine mai mult iubeşte ţara, şi vom vedea dacă faptele unora mai au ceva valoare, atunci când au declarat că doresc să menţină liniştea şi pacea politică. Apoi Dumnzeu spune în Cuvântul Său că „cine se gândeşte să facă rău, se cheamă un om plin de răutate” (Proverbe 24:8).

 

Anunțuri

Entry filed under: Drept.

De ce de hram sunt uitaţi oamenii de cinste Site-ul Ziarului Liber

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Octombrie 2009
L M M M V S D
« Sep   Noi »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 203,084 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: