Evoluţia demografică din Europa, afectează grav Republica Moldova

octombrie 26, 2009 at 9:41 pm 3 comentarii

Europa ca regiune mare a lumii contemporane, cuprinde partea vestică a Eurasiei, care înglobează 46 de state, cu o populaţie de aproximativ 800 milioane de locuitori. Pe parcursul mai multor secole Europa a deţinut întâietatea în ce priveşte ritmul înalt de creştere a numărului populaţiei. Ceea ce se întâmplă, s-au sa întâmplat în secolul 20 este tragic. Populaţia terrei se reduce continuu, ajungând la 15% în anul 2000 şi la 11% în anul 2008. Această scădere se menţine şi pe fondul creşterii populaţiei altor continente, îndeosebi Africa şi Asia. Chiar dacă din punct de vedere economic continentul european este regiunea cea mai bogată, totuşi acest continent are cea mai mică rată a natalităţii (10,4 % anual), şi înregistrează un spor natural negativ. Un alt indiciu tragic este faptul că populaţia Europei se caracterizează printr-i îmbătrânire  acută. Dar cea mai mare problemă a a tuturor statelor europene este scăderea feritilităţii şi încurajarea avortului. În Republica Moldova avortul este protejat şi încurajat de lege. Prin urmare este o urgenţă de a aboli această lege care încurajează genocidul dat. Astăzi într-o discuţie cu doctorul, conferinţiar universitar, acesta şi-a exprimat îngrijorarea că în Moldova s-a început un nou fenomen, şi anume invazia populaţiei din Asia şi rapid ţara noastră va fi masiv populată de arabi musulmani. Ca o soluţie, doctorul în ştiinţă vede aplicarea de politici bune demografice, şi de implicarea bisericii în societate prin acordarea consilierii spirituale tuturor cetăţenilor, dar îndeosebi a femeilor care doresc sa facă avort.  În Moldova exista organizaţia Precept Ministries, care a elaborat un manual „Sexualitatea din Perspectiva Bibliei”, în vederea educării tuturor cetăţenilor  şi la acest aspect.

Reclame

Entry filed under: Social.

Fără dragoste nu suntem nimic Pe cine te bizui tu?

3 comentarii Add your own

 • 1. dumros  |  octombrie 26, 2009 la 10:17 pm

  pentru educarea respectivă nu cred că este nevoie de implicat și Biblia, este Biserica care spune clar că avortul este un păcat mare!

 • 2. Radu Blendarencu  |  octombrie 26, 2009 la 10:26 pm

  Draga Dumros,
  Biserica si Biblia trebuie sa mearga mina la mina. Biblia este Cuvintul lui Dumnezeu, iar Biserica sunt oamenii care au incheiat legamint cu Domnul Isus. Si avortul este omor, iar Biblia spune clar ca omorul este pacat, nimeni nu are dreptul sa ii ia viata altuia.

 • 3. alaandrei  |  octombrie 26, 2009 la 11:25 pm

  Dumnezeu a dat porunca”Cresteti,inmultitiva,si umpleti pamintul”,dar oamenii au spus” ca v-om muri de foame” si au schimbat legea, valorile,si se vorbea pretutindeni ce ne asteapta, si se cautau solutii, si unde am ajuns?Disparem ca natiune,dar acum mas media tace,legile nu le schimba,mai bine mor decit sa recunoasca ca au gresit si trag in prapastie absolut tot, pentru ceau luptat si murit buneii nostri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

octombrie 2009
L M M J V S D
« sept.   nov. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 204,910 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: