Provocarea ilegală a avortului (art. 159 C.P.)

Noiembrie 12, 2009 at 12:29 pm Lasă un comentariu

bebelusProbleme cu privire la faptul dacă poate femeia să dispună de dreptul de a întrerupe sarcina ori trebuie să nască copilul conceput a constituit timp îndelungat obiectul unor discuţii controversate, ce s-au soldat cu soluţii legislative foarte diferite, în perioade diferite şi în ţări diferite. În antichitate Aristotel admitea avortul atunci cînd creşterea populaţiei era prea mare, cu o singură condiţie, ca femeia să se afle la începutul sarcinii (nu este indicat un termen anume). Pe cînd biserica creştină din toate timpurile a combătut avortul în toate cazurile, considerînd întreruperea sarcinii drept un păcat. Drepturile femeii la întreruperea gravidităţii au început să fie recunoscute odată cu apariţia statelor democrate contemporane. În prezent, în multe state prin anumite acte legislative se permite întreruperea sarcinii în unele cazuri: când viaţa sau sănătatea femeii este în pericol (avort medical); când unul dintre părinţi sau ambii suferă de o alienaţie mintală (avort eugenic); când femeia a rămas însărcinată în urma unui viol sau a unui incest (avort etic); când femeia suportă greutăţi materiale ori are mai mulţi copii (avort social). Unele state au acceptat toate aceste excepţii, altele le-au acceptat parţial.

În Republica Moldova, de asemenea, femeii i se garantează dreptul de a dispune soarta urmaşilor săi. În legislaţia penală, pentru a nu cauza daune sănătăţii femeii, avorturile în afara spitalului sunt interzise, efectuarea operaţiilor pentru întreruperea sarcinii fiind admise numai în spitale şi instituţii curative în conformitate cu Regulamentul despre efectuarea avorturilor a Ministerului Sănătăţii. Cunosc foarte multe cazuri, cînd femeile după ce au avortat, vinovăţia omorului propriului copil le urmăreşte toată viaţă, simt remuşcări foarte mari. Oare prin faptul că se permite avortul, nu se cauzează daune sănătăţii spirituale a femeii care avortează? De ce Ministerul Sănătăţii nu ar avea grijă şi de acest aspect, care este mult mai dureros decît acea operaţie, care peste un timp trece, pe când rana din suflet rămâne pentru toată viaţa?

Provocarea ilegală a avortului se realizează prin întreruperea sarcinii prin orice mijloace, săvârşită în vreunul din următoarele cazuri:

– în afara instituţiilor medicale autorizate în acest scop;

– de către o persoană care nu are studii medicale superioare speciale;

– cînd sarcina depăşeşte 12 săptămâni;

– în cazul contraindicaţiilor medicale pentru efectuarea unei asemenea operaţii;

– în condiţii antisanitare.

Analizând situaţia demografică din Republica Moldova, am ajuns la concluzia că legislaţia privind avortul trebuie modificat, de altfel, vom dispărea ca şi naţiune de pe acest continent. Cred că este timpul de a scoate avortul în afara legii, de a pune mai presus valoarea vieţii umane, pentru că şi acel embrion de până la 12 săptămâni este deja o viaţă. Priviţi imaginile de mai jos, cum putem omorâ o creatură atît de frumoasă cum este omul? Cum putem conştient distruge o viaţă, care are valoare în ochii lui Dumnezeu? Eu consider acest fapt drept un omor intenţionat, pentru că atât femeia care doreşte acest avort, cât şi medicul care efectuează avortul sunt conştienţi că este o fiinţă vie pe care o omoară intenţionat. Ajunge genocidului din Republica Moldova!

primalunaLunaa_IIa_8sapt_

 

 

 

 

lunaa_IIIa

 

 

 

Anunțuri

Entry filed under: Medicină, Social, Sănătate.

Valoare vieţii în legislaţia Moldovei Tinerii infectaţi de minciuna comunistă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Noiembrie 2009
L M M M V S D
« Oct   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 203,086 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: