Care este atitudinea Coranului şi Bibliei despre felul de a-ţi iubi duşmanul

decembrie 4, 2009 at 10:22 pm 5 comentarii

De la mai multe femeii convertite la islam, şi care postau comentarii pe acest blog am auzit că această religie este una a păcii. Din păcate realitatea stă cu totul altfel. Nu sunt puţine cazurile când creştinii snt prigoniţi de musulmani sau chiar ucişi în aşa ţări precum Arabia Saudită, India, Uzbekistan, Iran sau Irak. Cum nu ar părea straniu dar aceste acţiuni au pornire din Coran.

Dacă veţi deschide cartea sfântă a musulmanilor, Coranul 2:186 spune că “Luptaţi în numele numele lui Allah cu acei care luptă împotriva voastră”

Coran 2:190 “Cine vă merge împotriva voastră, – şi voi mergeţi împotriva lui asemenea cum şi el a mers împotriva voastră”

Coran 3:194, 195, “Dar acei, daţi la suferinţă din cauza mea, şi care s-au luptat şi au fost ucişi- Eu le voi spăla faptele rele şi îi voi duce în grădini unde curg râuri- este o răsplată de la Allah, şi Allah are multe binecuvântări”

Coran 4:86 “ Luptaţi în numele lui Allah, obligă-te pe tine şi încurajează şi alţi credincioş să o facă”. Mai găsim astfel de îndemnuri la capitolele 8:12, 8:15, 16, 17

Dar prin comparaţie haideţi să vedem ce spune Biblia despre atitudinea faţă de duşmani Leviticul 19:18 “Să nu te răsbuni, şi să nu ţii necaz pe copiii poporului tău. Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Eu sînt Domnul.”

Matei 5:39 „Dar Eu vă spun: Să nu vă împotriviţi celui ce vă face rău. Ci, oricui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celalt.” Matei 5:5 „Ferice de cei blînzi, căci ei vor moşteni pămîntul!”

Dragă cititor concluziile vă las să le faceţi singuri.

Reclame

Entry filed under: Islam.

Cum să procedezi când copii tăi sunt bătuţi de colegi în şcoală Un blog ce te îndeamnă să fii tu schimbarea spre bine

5 comentarii Add your own

 • 1. muslima  |  februarie 8, 2010 la 10:07 pm

  Care este atitudinea Bibliei….. iata care:

  10. Când te vei apropia de cetate ca s-o cuprinzi, fă-i îndemnare de pace.
  11. De se va învoi să primească pacea cu tine şi-ţi va deschide porţile, atunci tot poporul ce se va găsi în ea îţi va plăti bir şi-ţi va sluji.
  12. Iar de nu se va învoi cu tine la pace şi va duce război cu tine, atunci s-o înconjuri.
  13. Şi când Domnul Dumnezeul tău o va da în mâinile tale, să loveşti cu ascuţişul sabiei pe toţi cei de parte bărbătească din ea.
  14. Numai femeile şi copiii, vitele şi tot ce este în cetate, toată prada ei să o iei pentru tine şi să te foloseşti de prada vrăjmaşilor tăi, pe care ţi i-a dat Domnul Dumnezeul tău în mână.
  15. Aşa să faci cu toate cetăţile care sunt foarte departe de tine şi care nu sunt din cetăţile popoarelor acestora.
  16. Iar în cetăţile popoarelor acestora pe care Domnul Dumnezeul tău ţi le dă în stăpânire, să nu laşi în viaţă nici un suflet;
  17. Ci să-i dai blestemului: pe Hetei şi pe Amorei, pe Canaanei şi Ferezei, pe Hevei, pe Iebusei şi pe Gherghesei, precum ţi-a poruncit Domnul Dumnezeul tău, (Deuteronom, 20)

  15. Să loveşti pe locuitorii acelei cetăţi cu ascuţişul sabiei, s-o dai, blestemului pe ea şi tot ce este în ea şi dobitoacele ei să le treci prin ascuţişul sabiei.
  16. Iar prăzile ei să le aduni toate în mijlocul pieţii ei şi să arzi cu foc cetatea şi toată prada ei, ca ardere de tot Domnului Dumnezeului tău; să fie ea pe vecie dărâmată şi niciodată să nu se mai zidească.
  17. Nimic din cele blestemate să nu se lipească de mâna ta, ca să-Şi potolească Domnul iuţimea mâniei Sale şi să-ţi dea milă şi îndurare, şi să te înmulţească, cum ţi-a grăit şi ţie şi cum S-a jurat părinţilor tăi,
  18. De vei asculta glasul Domnului Dumnezeului tău, păzind toate poruncile Lui pe care ţi le dau acum şi făcând cele bune şi plăcute înaintea ochilor Domnului Dumnezeului tău”. (Deuteronom 13)

  32. Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.
  33. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.
  34. Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
  35. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.
  36. Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui.
  37. Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.
  38. Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.
  39. Cine ţine la sufletul lui îl va pierde, iar cine-şi pierde sufletul lui pentru Mine îl va găsi.
  40. Cine vă primeşte pe voi pe Mine Mă primeşte, şi cine Mă primeşte pe Mine primeşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine.

  (Matei 10)

 • 2. Radu Blendarencu  |  februarie 9, 2010 la 10:17 am

  Draga Muslima
  Ca de obicei , rupi din context. Ca sa interpretezi un text din Biblie, trebuie sa cunosti si sa studiezi contextul cultural, religios, istoric.
  Acum Dumnezeu ( si nu un om)le-a spus sa faca sa faca acest lucru pentru ca poporul sau sa nu fie afectat de pacatele si practicile altor popoare pagine. Si aceste vorbe sunt spune in contextul in care poporul evreu trebuia sa se lupte pentru tara lor

  Apoi am mai spus nu o data, ca Domnul Isus doreste ca El sa fie prioritatea in viata noastra, Si oricine il va marturisi in fata oamenilor , si EL o va face in fata lui DUmnezeu. Foarte bine faci ca citesti Biblia. Ma bucura acest lucru

 • 3. muslima  |  februarie 11, 2010 la 9:46 pm

  Deci, dmv imi spuneti mie ca rup din context, da? Eu nu fac decit ceea ce faceti si dmv. Toate ayatele din Quran care le aduceti, „le rupeti din context” si le intelegeti cum vreti dmv, nu asa cum sunt ele explicate in tafsirul Quranului.

  Va raspund cu aceeasi moneda.

 • 4. iamnothere ioio  |  iunie 1, 2010 la 11:00 pm

  tot eea ce ati scris este scos din context. daca sunteti de acord sa purtam o discutie pe aceasta tema am sa va aduc citatele intregi din quran, sa vedeti diferenta, la ce se refera ele cu aevarat…islamul indeamna la atac doar in momentul in care esti atacat, eate interzisa uciderea civililor, femeilor, copiilor, batranilor si distrugerea locuintelor, culturilor agricole si etc

 • 5. Radu Blendarencu  |  iunie 2, 2010 la 12:37 pm

  Sunt de acord sa discutam pe aceasta tema, si chiar as dori sa aduci contra argumente la ceea ce am scris eu. Evident daca sunt

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

decembrie 2009
L M M J V S D
« nov.   ian. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhivă

Statistica Blogului

 • 204,910 hits

RSS Moldova Creştină

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: