Crăciunul sărbătoare politizată excesiv

Decembrie 21, 2009 at 8:33 am 1 comentariu

În urma unui sondaj realizat recent realizat de un institut de opinie, s-a constat că tot mai mulţi moldoveni sunt interesaţi de fenomenul politic. Şi de ce nu ar fi dacă avem la tot pasul parte de alegeri, fie locale fie parlamentare, în care toţi aleargă la toţi pentru a le câştiga încrederea. Cetăţeanul nostru din orice eveniment face politică. Lucru recent demonstrat şi de o decize a Guvernului de a decreta ziua de 25 decembrie drept una liberă pentru toţi creştini, în vederea sărbătorii Crăciunului pe stil nou. Din păcate această decizie a premierului Vlad Filat a stârnit mari controverse din partea unor cetăţeni care consideră mai importantă data când se va sărbători venirea pe lume a Mântuitorului decât atitudinea cu care vii în această zi în faţa Domnului Isus Hristos. Cu tristeţe fosta guvernare a cultivat din plin  principiul dualităţii. De aceea în Moldova avem două mitropolii, două limbi diferite însă vorbite identic,  două sărbători de Crăciun, şi două identităţi. Anul acesta Guvernul a decis să facă dreptate, şi anume de a acorda dreptul şi cetăţenilor care sărbătoresc pe stil nou la o zi de odihnă.

 Scriind acest articol am auzit că în Moldova, România şi Federaţia Rusă doar 3 % din populaţia fiecăruiadin aceste ţări merg regulat la biserică. Atunci apare întrebarea ce fac celelate 97 % din populaţia ţării? Oare ne mai merităm noi calificativul de  ţară creştină? Chiar dacă avem parte de un asemenea procentaj trist, acelaşi sondaj ne arată că, încă, moldoveni au o mare încrede în Biserică şi mai nou, în Primărie pentru că în toate bătăliile electorale oamenii se uită după Biserică şi Primării.  Acest lucru ne demonstrează că oamenii au aşteptări mari de la preoţii din ţară şi de la conducătorii pe care i-au ales. Rolul unui preot conform Sfintelor Scripturi  este pe cât de simplu pe atât de responsabil, şi anume să împart drept Cuvântul lui Dumnezeu, şi cât ţine de el să trăiască în pace cu toţi oamenii. Societatea are mari aşteptări de la Biserică, de aceea imi doresc ca fiecare biserică din fiecare comună sau oraş, acum în preajma sărbătorilor de iarnă să îşi îndeplinească rolul ei. Am admirat gestul Mitropolitului Moldovei, Vladimir care a împărţit daruri copiilor, însoţite de o carte de rugăciuni. Prin urmare ficare biserică din ţară poate face acest lucru. Şi acum cuvintele unuia din cei mai de succes preşedinte american. Abraham Lincoln au putere şi anume de a face tu ceva pentru comunitatea în care trăieşti fără să aştepţi ca cineva să îţi facă ţie. Şi sărbătorea de Crăciun poate fi un prilej minunat. Cu toţii putem să ne gândim la aproapele nostru mai mult un pic mai mult decât la noi. Iar dacă este în nevoie să îl ajutăm. Poate în acest caz vom contribui la diminuarea acelui procentaj ruşinor, în care doar 3% din populaţia ţării cu adevărat se gândeşte la Dumnezeu care la rândul Său s-a gândit la fiecare din noi foarte mult şi anume „L-a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu moară ci să aibă viaţă veşnică”(Ioan 3:16). Fie că vom sărbători Crăciunul pe stil nou sau vechi, contează curăţenia inimii cu care vii în faţa acestei sărbători. Şi fie ca de naşterea Mântuitorului să dăm la o parte ranchiuna cauzată de doctrinile  politice împărtăşite  şi să ne gândim că în faţa lui Isus Hristos, nu există comunist, liberal, sau democrat, ci doar un simplu om care are nevoie de iertare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anunțuri

Entry filed under: Politic.

„Grija” ruşilor pentru integrarea europeană a Moldovei Crăciun fericit să aveţi

1 comentariu Add your own

  • 1. alaandrei  |  Decembrie 22, 2009 la 12:05 am

    Si religiunea ca cea a fariseilor si saducheilor tot ar fi bine de dat la o parte si cautat religiunea adevarata si placuta inaintea lui Dumnezeu,care cerceteaza pe orfani si vaduve in necazurile lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

Decembrie 2009
L M M M V S D
« Noi   Ian »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arhivă

Statistica Blogului

  • 202,249 hits

RSS Moldova Creştină

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Biserica Buna Vestire

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

RSS Creştinismul şi Islamul

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

%d blogeri au apreciat asta: